Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w zmieniarce czyści się laser zwykłą płytą czyszczącą? Mam taki objaw ,że jak przyśpieszam coś agresywnie to mi płyta przeskakuje (nagrałem już na CD VERBATIM) a również na niewielkich dziurach płytka skacze i raczej nie można nic posłuchać. Należy coś ustawić, przeczyścić laser czy po prostu te zmieniarki tak mają?
Opublikowano
Laser wyczyścić zawsze można, ale najlepiej rozebrać zmieniarkę i delikatnie patyczkiem z watą (np do uszu) lekko nasączonym spirytusem (nie salicylowym) lub wódką przetrzeć soczewkę. Nie wiem czy wiele trzeba by było rozbierać bo ze zmieniarkami się nie bawiłem, możliwe że jest tam także regulacja kąta lasera, ale to raczej się nie przestawiło także raczej nie ruszaj.
Opublikowano
z tego co wiem płyty czyszczące prawie nic nie pomagają, ja bym taką zmieniarke rozebrał i kupił taki spray do czyszczenia optyki i zalał całą optyke jak według instrukcji, a mycie za pomocą wacika może porysować soczewke a i tak ta soczewka z drugiej strony będzie brudna jak i lustra w laserze.A regulacja jest do intensywności lasera i lepiej tego nie dotykać jak już to w ostateczności.