Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i mnie tez dopadlo.. Na nierownosciach slysze piszczenie blizej nie zlokalizowane. Wydaje mi sie,ze to tapicerka i elementry skorzane w okolicy drzwi i podszybia.

Mial ktos taka przypadlosc ? Caly czas na klimie jezdze, wiec moglo sie sporo elementow wysuszyc...

Podobnie mam z podsufitka, tylko w jej przypadku jest denerwujace "pykanie", ktore zanika po otwarciu dachu (1 faza otwarcie w sensie) :)

:cry2:

Jakies pomysly?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rozumiem ,ze masz dach panorame?? U mnie jest podobny problem tylko ,ze dzwieki bardziej przypominaja swist powietrza ,tak jakby szyber dach nie dociaskal do uszczelek. Jak zasune podsufitke to jest troche ciszej. Czy ktos sie orientuje ,ze szyber dach mozna jakos wyregulowac np. aby bardziej dociskal do uszczelek?
Opublikowano
podobno jest spec w Wawie od szyberdachow, kiedys ktos o tym pisal, ze ASO mu do piet nie dorasta ale nie kojarze goscia wiec nie polece. Ja mam Iksa od ponad roku i u mnie o dziwo cisza i zero piskow z panoramy, moze i mnie dopadnie:)

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
wystarczy kupić spray do uszczelek i psiknąć nim uszczelkę drzwi.... ten meszek co dotyka karoserii. Jak ręką odjął. Aby zlokalizować czy o to chodzi, należy minimalnie uchylić wszystkie 4 szyby. Jak przestanie trzeszczeć sprawa jasna. Spray i załatwione
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
No i mnie tez dopadlo.. Na nierownosciach slysze piszczenie blizej nie zlokalizowane. Wydaje mi sie,ze to tapicerka i elementry skorzane w okolicy drzwi i podszybia.

Mial ktos taka przypadlosc ? Caly czas na klimie jezdze, wiec moglo sie sporo elementow wysuszyc...

Podobnie mam z podsufitka, tylko w jej przypadku jest denerwujace "pykanie", ktore zanika po otwarciu dachu (1 faza otwarcie w sensie) :)

:cry2:

Jakies pomysly?

!!!!!!!!!! ROZWIAZANIE !!!!!!!!!! :mrgreen:

Dzisiaj juz mialem dosc piszczenia, rozebralem pol przodu auta i nadal piszczalo !

Wyjalem licznik, spryskalem wszystko smarem w plynie (silikon), wyciagnalem obudowe kierownicy od spodu, boczek od slupka - nadal piszczalo, wsadzilem nawet 3 gabki do obudowy komputera i owinalem go gabkami - nadal piszczalo !!.

Dzwiek wydobywal sie jako spod deski na wysokosci licznikow (czyli tam dokad lapa dosiega po wyjeciu licznikow)..

W koncu ugadalem sie na wizyte w BMW Inchape motors (sa 2 numerki ode mnie) na "drgawki zawieszenia".... i dokonalem odkrycia...

Przyczyna upierdliwego, masakrycznie wysokiego piszczenia byla.... gasnica pod fotelem kierowcy !!!!

Teraz wszystkie dziury w drodze juz nie piszcza jak piszczaly -a ja nadal KOCHAM TO AUTO ! :8)

Ps. Sie okazalo,ze byl juz taki JEDEN przypadek w X5 ;))

Ps2. teraz piszczenie/cykanie podsufitki :duh:

Opublikowano
Uwierz mi kolego że rozumiem ten ból, nic mnie tak nie wku...a jak takie piski, zgrzyty itp. U mnie z kolei coś trzeszczy po stronie pasażera z przodu i nie mam pojęcia co to jest. Powodzenia
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Co do piszczenia z przodu po stronie pasażera. Miałem podobny problem, walczyłem z tym cały miesiąc, podróże po dziurach, osłuchiwanie, ściąganie osłon słupków itp. w końcu okazało się że jest to zawias maski. Słyszałem że piski i stuki w X3 pochodzące od maski są dość często spotykane więc radzę sprawdzić ten trop.

Pozdrawiam