Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich którzy mogą pomóc!!!!!

Mam taki mały prolemik mój samochód to piątka w dwóch litrach z 92r i licznik jaki jest w tym aucie to cyfrowa listwa dziennych i ogólnego przebiegu kilometrów w tarczy prędkościomerza. Problemik taki że popaliły się linie i czasem ciężko odczytać co jest pięć. Przeglądałem aukcje ale z tego co widzę to większość tych liczników było montoowane w TDSach i pytanie, czy podejdzie od takiego disla czy nie, lub zamiana od innego modelu wchodzi w grę.

Drugie pytanie to takie że posiadam podstawowe BC i czy jest możliwość zainstalowania pełnego i co się z tym wiąrze Czy od każdego modelu silnikowego podejdzie Z góry dzięki pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Z licznikiem trzeba uważać ja nie mogłem dostać licznika do mojej e34 520 gdyż wszystkie były już nie pamiętam dokładnie na 3 kostki lub odwrotnie na dwie a ja miałem inaczej i postanowiłem na próbę zobaczyć taki licznik i po podłączeniu spalił się sterownik poduszki. A co chodzi o pełne bc to raczej nie zadziała . Pozdrawiam
Opublikowano
Witam, ja miałem ten sam problem padł mi licznik w 520 z 90 roku,przestał chodzic obrotomierz i ekenomizer, wiadomo skończyły się bateryiki, wziołem z pułki licznik od TDS- a i chodził bardzo dobrze ,oba liczniki były na dwie wtyczki.
Opublikowano

jak masz zwykły licznik to zakładaj zwykły, jak masz elektroniczny to taki zakładaj

w 520 były tylko zwykłe, jak jest z wymianą na ten elektroniczny to nie wiem, dopiero zgłębiam temat bo chce u siebie zalozyć taki

pełne obc to nie problem, wystarczy sam komputerek, gdyż i tak bierze on dane z kompa silnika, jeżeli masz zwykły zegarek to chyba będziesz musiał tylko termometr dołożyć

i jeszcze jedno jak masz pod maską M50 to obc musi być od innego M50, jeżeli M30 to OBC musi być od M30 itd., jak podłączysz OBC od innego silnika to zobaczysz tylko PPPPPP