Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pytanie jak w temacie. od czujnika ida 2 kabelki w jednej izolacji do wtyczki która "siedzi" w plastikowym uchwycie. Z którego miejsca w samochodzie powinien wychodzić kabel idący do tej właśnie wtyczki? Chodzi o przedni czujnik.

Opublikowano

Chodzi o wtyczke przedstawiona na poniższym rysunku, z którego miejsca w nadkolu wychodzi do niej kabel? Chyba że były E34 bez czujników zużycia klocków? Kontrolka na zegarach jest...

http://img69.imageshack.us/img69/7696/brakepadwearsensorplug2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A umiesz czytać schematy?

Sam byłem ciekaw.

Trzeba klikać kilkukrotnie na obraz żeby się powiększył maxymalnie:

http://img215.imageshack.us/img215/3660/beztytuuxpf.th.jpg

Y1 - czujnik zużycia okładzin przedni.

Y2 - czujnik zużycia okładzin tylny.

X116 i X750 - wtyczki czujników (to co pokazałeś na zdjęciu).

X187 i X186 - umiejscowienie wiązek rozgałęzienie.

X z cyfrą- oznacza wtyk/kostkę/gniazdo.

Same cyfry bez liter - oznaczają nr pinu we wtyczce, pod którym występuje dany kabel.

Kolory kabli w wiązce elektrycznej w/w systemu: czarny, brązowy, żółty.

Edytowane przez Pinczer
Opublikowano
wejdz na stronke BMW FANS a otrzymasz tyle wiadomosci na temt swojego auta :!: Masz tam wszystko od silnika bude po instalacje elektryczna :8)
Opublikowano
Bardzo mi to ułatwiło sprawę. W punktach X187 i X186 poszukam kabla czarnego i brązowego idącego do zacisku.
Opublikowano
Nie wiem jaką masz wersja silnikowa auta i rok produkcji, także może to wyglądać inaczej ale na ogół nie jesli auto jest po 90. Niestety nie podałeś tych informacji.