Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno bylem u elektryka na czytaniu bledow w mojej beni e36 320 bo falowaly mi obroty i okazalo sie że walniety jest przepływomierz,kupilem nowy zalożyłem bład zniknol ale pojawił sie nowy na benzynie jak zapale na wolnych obrotach glupieje skakaja obroty i tak spadaja jakby chciala zgasnac.wrocilem sie do elektryka i okazalo sie ze zadnych błedow niema wiec co sie stalo,moze ktos mial podobnie prosze o pomoc,pozdro
Opublikowano
mam ten sam problem, przy czym przepływomierza nie wymieniałem. Jestem po wymianie silnika na praktycznie nowiusieńki obydwa były 328i, przy starym działo się to samo. Komputer nic nie wykrywa, a samochód szaleje. Czym to się objawia? na samym początku problem był znikomy tj, tylko przy starcie szalał do pierwszego dodania gazu, niestety teraz potrafi po przejechaniu godzinnej trasy przy manewrach na wolnych obrotach. Nie wiem od czego to zależy, tez szukam informacji. Niektórzy twierdzą że trzeba wymienić/ przeczyścić silniczek krokowy, za co w najbliższych dniach się zabieram. Zastanawia mnie to tylko dlaczego komputer nic nie wykrywa. Jak będziesz coś wiedział daj znać.
Opublikowano
Witam niedawno bylem u elektryka na czytaniu bledow w mojej beni e36 320 bo falowaly mi obroty i okazalo sie że walniety jest przepływomierz,kupilem nowy zalożyłem bład zniknol ale pojawił sie nowy na benzynie jak zapale na wolnych obrotach glupieje skakaja obroty i tak spadaja jakby chciala zgasnac.wrocilem sie do elektryka i okazalo sie ze zadnych błedow niema wiec co sie stalo,moze ktos mial podobnie prosze o pomoc,pozdro

A przepływka oryginalna czy "chińska" podróbka?

Opublikowano
tak bylem od razu na kompie niema zadnego błedu,po starej przepływce bład byl skasowany ,nierozumiem na starym falowaly lekko obroty kupilem taki sam tej samej firmy o tych samych numerach w lepszym stanie ,w srodku starego byly pourywane jakies druciki w tym sa dobre ogolnie stan igla bez bledow a jednak chodzi gorzej ,czasami przy odpalaniu strzela ,potem zchodzi z obrotow i szarpie calym samochodem,co jest grane na kompie zero błedow,pomozcie,moze jest ktos z okolic moze podjedzie i poradzi,pozdrawiam