Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, mam taki oto problem. Przewiduję, że za jakiś czas stanę przed koniecznością wymiany tłumika w swoim aucie, bo zaczynam go coraz bardziej słyszeć. Osłuchanie na kanale wskazuje na możliwy problem z tłumikiem środkowym. Chciałem rozeznać wstępnie temat możliwości zakupu i jego kosztów, ale nie natrafiłem na żadne konkrety - w katalogach producentów po prostu nic nie ma do mojego auta! Moje pytanie brzmi zatem: czy jestem skazany na serwis? Czy ktoś przerabiał już podobny temat, jeżeli tak, to jakie było rozwiązanie? Jakie koszty? Napiszcie coś, może rozjaśnicie mi umysł, bo na razie to nie wiem, co o tym wszystkim myśleć.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

Kolego, układ wydechowy oryginalnie jest w jednym kawałku od kolektora wydechowego. Możesz kopić oddzielnie sam ostatni tłumik. Jak szukasz środkowego to kup używany.

Zamiennik jest, ale cały z katalizatorem - horrendalnie drogi :duh:

Opublikowano

Czyli jednym słowem niefajnie. Auto 318i 2003 rok, ostatnio widziałem na aukcji ostatni tłumik w oryginale za 4 stówy, cena spoko do przyjęcia. Rzecz w tym, że u mnie problem jest raczej ze środkowym, więc chyba faktycznie trzeba będzie coś rzeźbić. Boję się tylko, że kupię używkę za 2-3 stówy, wspawam, i nie wiadomo co będzie i jak długo wytrzyma.

Zamiennik jest, ale cały z katalizatorem - horrendalnie drogi

Ile to będzie w przeliczeniu na PLN?

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.