Skocz do zawartości

Duzo jest pracy przy wymianie łożysk i szczotek w ....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Duzo jest pracy przy wymianie łożysk i szczotek w alternatorze???CZy takie łożyska i szczotki kupię np. w itercarsie?
Opublikowano

szczotki są razem z regulatorem napięcia i wymiana jest prosta ale z łożyskami już jest trochę zabawy

regulator kupisz w IC ale łożyska to nie wiem

Opublikowano
najpierw oglądnij swój regulator jeśli jest sprawny to być może da się prze lutować szczotki i wtedy operacja zakupu skończy się na 10zł bo poco wymieniać cały regulator ale można i tak :) co do łożysk to nie wiem nic na ten temat
Opublikowano
mi bardziek chodzi o te łożyska bo piszczą niz o regulator i szczotki...wiec jesli jtos moze pomóc bede wdzieczny...
Opublikowano

Sprawa wygląda tak w lecie robiłem to i miałem dwa takie same alternatory rozbiłem jednego i było w nim łozysko w plastikowym wiencu o takim samym łozysku mogłem pomarzyć w koolu takiego nie widzieli,a wiec zmiezyli razem z plastikiem i dobrali podobne tylko wąskie nie mając innego wyjscia kupiłem to.Podczas skrecania wszystkiego uszkodziłem wałek i byłem zmuszony rozebrac drugi alternator.Porazka bo w drugim nie było łozyska w plastikowej otoczce tylko zwykłe stalowe a te co mi dobrali nie pasowało.Reszta poszła juz gładko.

Bez ściągacza do małych łozysk to nawet nie podchodz bo zniszczysz sobie alternator jak ja to zrobiłem z pierwszym.Łozyska dobierzesz wtedy kiedy rozbierzesz alternator i jeżeli bedziesz miał bez plastiku to kupisz je bez problemu w koolu.

POZDRAWIAM !!!