Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy do mojego auta e46 2.0d można dołożyć kompressor(dawca mercedes clk 230 kompressor)

czy coś takiego jest możliwe do zrobienia?

Opublikowano
VW robi ekspermenty w najnowszych silnikach benzynowych. Kompresor jest montowany łącznie z turbiną. Spelnia tę samą funkcję co w BMW Biturbo mala turbinka.
Opublikowano

osobiscie nie polecam .kup wieksza turbinke i zrob sobie mapowanie silnika tylko pamietaj ze przy kazdym podlaczeniu komputera diagnostycznego tracisz wprowadzone zmiany w mapie silnika bo pierwsze co wyskakuje na kompie to blad programu.softu

pzdr rs320

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
osobiscie nie polecam .kup wieksza turbinke i zrob sobie mapowanie silnika tylko pamietaj ze przy kazdym podlaczeniu komputera diagnostycznego tracisz wprowadzone zmiany w mapie silnika bo pierwsze co wyskakuje na kompie to blad programu.softu

pzdr rs320

Ze co ? jak sobie wgram nowa mape która zwieksza moc silnika a po jakims czasie wyskoczy mi jakis błąd i podłącze go pod kompa to wróce do seryjnej mocy ? Pierwsze słysze. No chyba ze Cie zle zrozumiałem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
VW robi ekspermenty w najnowszych silnikach benzynowych. Kompresor jest montowany łącznie z turbiną. Spelnia tę samą funkcję co w BMW Biturbo mala turbinka.

fabryczne rozwiązanie a własne wymysły to dwa inne światy, kompresor łączony z turbina jest stosowany z powodzeniem ale dokładanie go do calkowicie nieprzystosowanej konstrukcji mija sie z sensem

Opublikowano

zmiana turbiny i nowy program pewnie kosztuje ok 5tyś tak więc średnio to jest opłacalne moim zdaniem

a co myślicie nad wstawieniem 4.0d z e38

Opublikowano

zrób wirusa na 160 koni i ci wystarczy a jak nie to kup e46 3d i wszystko w tym temacie.

Po co kombinowac ze swapem, Porównałes sobie koszta takiej operacji? zobacz ile gratów trzeba wymienic.