Skocz do zawartości

320d kompressor - można dołożyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy do mojego auta e46 2.0d można dołożyć kompressor(dawca mercedes clk 230 kompressor)

czy coś takiego jest możliwe do zrobienia?

Opublikowano
A turbo nie starcza?
Opublikowano
zależy kto jak jeździ:P jak ja bym miał 3 litry to mi by wystarczyło:P
Opublikowano
cięzka sprawa i raczej nieoplacalna, jesli chcesz więcej poweru to chyba tylko wymiana turbiny na większa + wirus coś pomoże
Opublikowano
Jak chcesz coś więcej, sprzedaj obecne i kup mocniejsze auto.
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
VW robi ekspermenty w najnowszych silnikach benzynowych. Kompresor jest montowany łącznie z turbiną. Spelnia tę samą funkcję co w BMW Biturbo mala turbinka.
Opublikowano

osobiscie nie polecam .kup wieksza turbinke i zrob sobie mapowanie silnika tylko pamietaj ze przy kazdym podlaczeniu komputera diagnostycznego tracisz wprowadzone zmiany w mapie silnika bo pierwsze co wyskakuje na kompie to blad programu.softu

pzdr rs320

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
osobiscie nie polecam .kup wieksza turbinke i zrob sobie mapowanie silnika tylko pamietaj ze przy kazdym podlaczeniu komputera diagnostycznego tracisz wprowadzone zmiany w mapie silnika bo pierwsze co wyskakuje na kompie to blad programu.softu

pzdr rs320

Ze co ? jak sobie wgram nowa mape która zwieksza moc silnika a po jakims czasie wyskoczy mi jakis błąd i podłącze go pod kompa to wróce do seryjnej mocy ? Pierwsze słysze. No chyba ze Cie zle zrozumiałem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
VW robi ekspermenty w najnowszych silnikach benzynowych. Kompresor jest montowany łącznie z turbiną. Spelnia tę samą funkcję co w BMW Biturbo mala turbinka.

fabryczne rozwiązanie a własne wymysły to dwa inne światy, kompresor łączony z turbina jest stosowany z powodzeniem ale dokładanie go do calkowicie nieprzystosowanej konstrukcji mija sie z sensem

Opublikowano
  • Autor

zmiana turbiny i nowy program pewnie kosztuje ok 5tyś tak więc średnio to jest opłacalne moim zdaniem

a co myślicie nad wstawieniem 4.0d z e38

Opublikowano

zrób wirusa na 160 koni i ci wystarczy a jak nie to kup e46 3d i wszystko w tym temacie.

Po co kombinowac ze swapem, Porównałes sobie koszta takiej operacji? zobacz ile gratów trzeba wymienic.