Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W sobotę sprzedaję obecny samochód ( bynajmniej tak jestem umówiony z klientem ) , a co za tym idzie potrzebuje kupić inny.

Uparłem się na jeden z dwóch : E39 540 kombi lub E38 740 .

Koniecznie w automacie i triptronikiem ( nie wiem czy poprawnie określiłem ). Nie będę rozpisywał się nad wyposażeniem bo nie w tym rzecz.

740 podoba mi się bardziej , lecz jest mniej funkcjonalna od 540 w kombi i wolniejsza . Mam pewne wolne środki z których chciałbym założyć kompresor , widziałem takie zestawy w cenach około 6.000 $ . Przyrost mocy jest spory a szczególnie momentu . I zatem też pytanie do Was wtajemniczonych , jak się ma do takiej operacji skrzynia automatyczna , czy wytrzyma ?

Jaka jest Wasza opinia w wyborze pomiędzy e39 a e38 ? Jakie za jakie przeciw ?

Oraz czy ktoś z Was jest mi w stanie polecić jakieś konkretne auto ?

Dzięki.

Opublikowano

Jeżeli masz na mysli takie coś: http://www.koperformance.com/BMW/turbo_superchargers/vf_engineering/vf_enginnering_supercharger_for_e39_540.htm

to napisz do nich i spytaj co i jak :D

Chcąc jeżdzić bmw 7 najlepiej mieć dom,garaż i drugie mniejsze auto, 5-ką można spokojnie jeździć na codzień :)

Z tego co wiem to właśnie w modelach V8 jest najbardziej wytrzymała i mało awaryjna skrzynia.

• 2 tygodnie później...