Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was wymieniał żarówki w podświetleniu klamek?

Na stronie

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=63_0915&hg=63&fg=30

znalazłem oświetlenie i widzę że, to nie wymienia się samej żarówki z zewnątrz, tylko najprawdopodobniej trzeba zdjąć boczki drzwi i wymienić od środka. Czy z Was ktoś to robił? Ile kosztuje taka żarówka?

Pozdrawiam

Opublikowano
wlasnie przed chwila sie przyjrzalem u siebie i na moje oko jak pociagnie sie za klamke to tam widac miejsce, ze mozna do tego dojsc i jakos sprobowac wcisnac srubokretem ten plastik z lampka bo chore by bylo sciagac caly boczek

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano

O jakich żarówkach mówisz? Przecież tam są diody i teoretycznie nic nie powinno się przepalić.. u CIebie nie świeci któraś z klamek?

Pzdr.

Opublikowano
O jakich żarówkach mówisz? Przecież tam są diody i teoretycznie nic nie powinno się przepalić.. u CIebie nie świeci któraś z klamek?

Pzdr.

Wogóle od strony pasażera nie mam tych diód w klamkach!

Opublikowano

Pzdr.

Wogóle od strony pasażera nie mam tych diód w klamkach!

Nie wiem jak u Ciebie u mnie są we wszystkich drzwiach..

Opublikowano

No to kolego trzeba niestety ciebie zmartwić :roll:

Jesli po stronie pasażera ich nie masz a po stronie kierowcy tak to auto coś dziwna miało przeszłość.

Mam nadzieje że było to tylko np przecharatanie o jakąs barierkę a nie konketny dzwon :search:

No a pozatym to ja teraz bym zrobił tak by auto miało stan pierwotny.

Sprawdź po VIN-ie i uzupełnij je.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Kupiłem diody do podświetlenia klamek i wziąłem się do wymiany. Pozdejmowałem boczki drzwi, a w środku diody sobie leżą i nawet świecą. Odkręciłem zamki włożyłem je na miejsce i teraz jest tak jak powinno być. Teraz mam dwie sztuki diód oryginalnych prosto z salonu na sprzedaż. Dzwoniłem żeby zwrócić, ale nie można. Zapłaciłem za nie 216 zeta.
Opublikowano
Podświetlenie załącza się w chwili rozryglowania drzwi przez centralny zamek i świeci się chwilę. Pięknie to wygląda w nocy, do okoła samochodu powstaje poświata.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Orientujecie się może czy auta bez pakietu oświetlenia mają wypuszczoną do drzwi instalację na podświetlenie klamek ??

Chciałbym kupić diody z kablem i wtyczką, odpowiednią zaślepkę i założyć. Ciągnięcie przewodów do każdych drzwi z deski rozdzielczej nie wchodzi w grę ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
żeby zamontować to podświetlenie klamek to rozumiem trzeba zdjąć cała tapicerkę drzwi ? a później trzeba programować auto ?
Opublikowano

zeby zamontowac podswietlenie klamek nalezy zakupic diody z przewodami i poswiecic troche czasu na pospinanie tego do kupy ;)

Kostki w drzwiach do polaczenia lampek powinny byc. Instalacja jest prowadzona do kostki / przepustu drzwiowego i potem nie bedzie juz nic. Trzeba pociagnac troche kabla do modulu footwell. Do wpiecia jest jeden kabelek na strone i przeciagniecie go do kostek drzwiowych. Kodowac nie trzeba.

tu macie manual jak to zrobic w jedynce. Roznice w 3ce moga byc raczej tylko w pin-out modulu i ewentualnie polozenia samego modulu - do sprawdzenia w WDSie.

http://www.babybmw.net/viewtopic.php?f=29&t=20428&p=209736&hilit=Puddle+lights#p209736

milego grzebania ;)

Pozdr

Opublikowano
zeby zamontowac podswietlenie klamek nalezy zakupic diody z przewodami i poswiecic troche czasu na pospinanie tego do kupy ;)

Kostki w drzwiach do polaczenia lampek powinny byc. Instalacja jest prowadzona do kostki / przepustu drzwiowego i potem nie bedzie juz nic. Trzeba pociagnac troche kabla do modulu footwell. Do wpiecia jest jeden kabelek na strone i przeciagniecie go do kostek drzwiowych. Kodowac nie trzeba.

tu macie manual jak to zrobic w jedynce. Roznice w 3ce moga byc raczej tylko w pin-out modulu i ewentualnie polozenia samego modulu - do sprawdzenia w WDSie.

http://www.babybmw.net/viewtopic.php?f=29&t=20428&p=209736&hilit=Puddle+lights#p209736

milego grzebania ;)

Pozdr

Zakładałeś może we własnym zakresie takie podświetlenie już ? Widzę że jesteś z Wawy :twisted:

Opublikowano

Zakładałeś może we własnym zakresie takie podświetlenie już ? Widzę że jesteś z Wawy :twisted:

Nie, badalem temat przy wycenie dokladania wyposazenia do auta - jakbym nie znalazl takiego auta jak szukam. Po prostu sprawdzalem co mozna pominac i pozniej dolozyc za niewielka kase/niewielka praca. To jest jedno z tanszych opcji ;)

Wrzucilem manauala do ulubionych a pojawil sie temat to podrzucilem, moze komus sie przyda :)

Opublikowano

rozumiem doskonale bo też sprawdzałem ceny doposażenia ;) znalazłem nawet dobrą firmę ktora robi elektronikę w bmw i mają duży asortyment części.

dla przykładu:

montaż climatronica zamiast klimy manualnej 1500zł z robocizną (w tym wymiana nagrzewnicy)

montaż iDrive 5500zł z robocizną ( w tym cena deski, wyświetlacza, ogólnie wszystko )

Wg mnie dobra firma ;)

Ciekawe ile krzykną za klamki. Bo u mnie tylko tego brakuje ;)

Opublikowano
Ja dokładałem do jedynki ( praktycznie to samo co 3 ) trzeba zamówić , osłonki na klamki ( tam gdzie jest podświetlenie ) z wycięciem na oświetlenie ( 4 szt ) do tego lakierowanie , można zamówić już polakierowane . Do tego lampki z przewodami i pozostaje tylko działać :) . Niestety przynajmniej mój samochód nie był przystosowany do tych klamek i nie było miejsca na wpięcie wtyczki i wszystko działa . Klameczki zamontowali mi w ASO i programowali , wszystko działa jak by było z fabryki . Gadżet naprawdę fajny