Skocz do zawartości

Gdzie kupic , zamówić ten Mieszek ( rubber boot ) ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm

To znowu ja mieszek ( RUBBER BOOT ) łączący pokrywe platykową a dzwon ssący jest już stary i sie skurczył zmniejszył swój wymiar i spada podczas jazdy !! nie wiem gdzie go kupić nie mogę znalesc sklepu przez internet czy czeka mnie tylko ASO

Numer tego mieszka to . 13717795284

www.realoem.com/bmw/showparts.do?model= ... g=13&fg=20

NA TYM SCHEMACIE OZNACZONY JEST NUMEREM 16 !!!!

Opublikowano
ten mieszek kosztuje circa 90pln w ASO - więc nie jest to znowu jakieś wielkie halo :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Zgadza sie ze 90 zł to nic ale do Aso mam 180 km czyli razem 360 km a to jakies 6,5 h i Dlatego pytam o sklep internetowy gdyz jak mam jechac po takie gówno to mnie szlag trafia. Dla fajnej dupeczki albo imprezki moge jechać nawet 1000 km ale nie po mieszek sztuk jeden. Ale dzieki za podanie ceny gdyz myslalem ze bedzie około 70 zł a tu 90 zł a powinno 67zł i tak dość ze stracić cały dzien na jazde po naszych swietnych drogach to jeszcze dac sie wydymac na kase dlatego chyba zrezygnuje albo sie pzeprowadze blizej Aso to też jakieś wyjscie

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu masz nr gg do gościa który sprzedaje oryginalne części do BMW: 9792715 ceny ma takie jak w aso. Kupowałem u niego kilka rzeczy do różnych modeli BMW i wszystko miał od ręki.
Krzysztof
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zamówiłem sobie ten mieszek przez ten nr GG pełen profesjonalizm szybko ,tanio ,czesc oryginalna wszystko dziala i tak jakby teraz silnik lepiej śmiga :idea: ( gdyz wczesniej powietrze trafiala do silnika o jakies 60% mniej !!!!!!)

Dzieki BMW PARTS :D

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam,

A tak przy okazji pozwole sobie zadac pytanie nie zakladajac nowego tematu... Do czego jest ta wyzej wymieniona czesc (rubber boot - mieszek)? Pytam poniewaz od dluzszego czasu mnie to nurtuje a nikt mi nie potrafil odpowiedziec na to pytanie :| Poczatek i koniec tej czesci ktory wykonany jest z gumy lekko mi sie "stopil" i spadal mi podczas jazdy :? Bylem z tym u mechanika ale on powiedzial ze ta czesc nie jest tak istotna i ze mozna jakis czas jezdzic bez niej :?:

Opublikowano
Witam,

A tak przy okazji pozwole sobie zadac pytanie nie zakladajac nowego tematu... Do czego jest ta wyzej wymieniona czesc (rubber boot - mieszek)? Pytam poniewaz od dluzszego czasu mnie to nurtuje a nikt mi nie potrafil odpowiedziec na to pytanie :| Poczatek i koniec tej czesci ktory wykonany jest z gumy lekko mi sie "stopil" i spadal mi podczas jazdy :? Bylem z tym u mechanika ale on powiedzial ze ta czesc nie jest tak istotna i ze mozna jakis czas jezdzic bez niej :?:

Ten mieszek rubber boot odpowiada za doprowadzenie powietrza do filtra powietrza i do silnika :wink: