Skocz do zawartości

320d turing.zjada mi opony z tylu.dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec jak w temacie.zjada mi opony z tylu od strodka.srednio komplet na sezon letni.bylem na zbierznosci i jest ok,geometria tez nic niewykazala.moze to ze felgi mam o innym ET.oryginalnie byly ET.47 teraz mam ET.21.chociaz pamietam ze i tam byly pozdzierane przy zakupie auta.ma ktos jakis pomysl dlaczego?

zbierznosc :arrow: zbieznosc

Opublikowano

Opony może zjadać przy zbyt niskim ciśnieniu, a także przy uszkodzonych tulejach na wahaczach powodujących rozjeżdżanie się kół.

Strasznie male ET. Koła nie trą o obrzeża blotników? Takie dalekie osadzenia kola też powoduje że przylega ono wewnętrzną krawędzią bardziej niż np środkiem.

Opublikowano
no i ja mam takie et i nie trze nic a nic a i opony też nie zdziera więc myślę sobie że to raczej wyklucz, obstawiał bym teorię jakuba - małe ciśnienie lub tuleje wahacza .
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
ET male ale nietra.mam 225/45/17 poprzednio bylo 255/40/17 i przy wiekszym obciazeniu tarly.wiec zmienilem.tuleje byly niedawno wymieniane.cisnienie tez jest takie jakie powinno byc.pozatym na oryginalnych kolach czyli ET 47.i oponach 205/50/17(przy zakupie auta) opony tez byly wyjechane od srodka. niewiem jakie inne e46 maja zawieszenie,zwlaszcza kombi,ale u mnie sa czarne sprezyny z dwoma zoltymi paskami i jest dosc twarde,podobny efekt jak na sprezynach sportowych.tylko mniejszy. moze tu jest problem?