Skocz do zawartości

Podlaczenie foteli -wiązka elektryczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniam zwykle fotele na fotele z pełną elektryka,czy seryjnie w kazdym e34 była przeprowadzona wiazka elektryczna do podłaczenia foteli?
Opublikowano
ja podłączałem u siebie grzanie foteli, wiązka była ukryta pod wykładziną i była wciśnięta obok tuneli do nawiewu pod nogami na tył, więc podnies fotel do góry i zobacz czy będzie tam kostka, jeśli jest podłącz i zobacz co działa a co nie (chyba pamięć nie będzie działać)
Opublikowano
dzisiaj byłem u mechanika i pytalem o to czy w każdym była seryjnie wpuszczona wiązka?okazuje sie że tylko w tych gdzie były wcześniej elektryczne fotele,ciekawy jestem.Wcześniej miałem e34 bez elektryki ale nigdy tego nie sprawdzałem.Jak znajdziesz to napisz.
Opublikowano

u mnie były zwykłe welurowe fotele, teraz są recaro z M5 i podgrzewanie podłączyłem bez problemu, wyciągnąłem tylko kostkę spod wykładziny

z tego co ja się orientuje to w starszych e34 jest większe prawdopodobieństwo że były pociągnięte wiązki, potem zaczęli oszczędzać

Opublikowano
Ciekawe z którego roku jest kolegi bmw,ale swap był robiony m52b28 ciekawe jak to hula w e34.Zobaczymy co sie jutro okaze z ta elektryką.pozdro
Opublikowano
sam jestem ciekaw,niestety auto bedzie do odebrania z warsztatu na poczatku nastepnego tygodnia,caly czas cos nowego wyskakuje.Opisze wszystko w nastepnym tygodniu,dzieki za porady.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Autko juz odebrane,nowy silnik(kolektor m50),uszczelniona skrzynia biegow,nowe visco,sonda lambda,chlodnica,wahacze,amorki,przod bilstein B6(nowe),tyl Koni ,lampy(stare byly uszkodzone ,powyrywane zaczepy),dyfer,wal ,nowe opony,reduktor gazu KME silver,nowe kompletne sprzeglo,przewody gazowe itd.Jezdzi lepiej niz na poprzednim silniku,szybciej wkreca sie na obroty,lepiej zachowuje sie na zakretach,ogolnie niebo a ziemia,foteli jeszcze nie przelozylem,przedni fotel jest do naprawy nie podnosi sie jedna strona oparcia.Autko niedlugo na sprzedaz,do zrobienia beda jeszcze male slady korozji(wlew paliwa).Mechanicznie autko jest doprowadzone do bdb stanu.Mysle o e34 540.