Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie super tescior w nowym TOP GEAR. BMW zabija s-klase, nie ma lepszego auta luksusowego tak zaawansowanego technologicznie, jakoś na dniach premiera nowego A8, to może być też ciekawa Ał-dikowską propozycja, silnie walczą w tym segmencie. Dla mnie się wydaje że występuje na filmie błąd, bo mówią że F 02 nie ma masaży w tylnich fotelach, wyczytałem w cenniku że występuje w połączeniu z fotelami komfortowymi jak nic. Jakie macie zdanie na temat porównania?

A TAK PO ZA TYM SUPER FILM !!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZeZOed31owc

WW.NAVIBOCIAN.PL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widziałem filmik w tym odcinku top gear w HD - cudo.

Jeśli chodzi o porównanie, to taka troche lameriada. To co tam podaja nijak ma sie do rzeczywistości i w ogóle jest pozbawione sensu. Chociaz moze o to im chodziło - tych aut nie da sie sensownie porownać. Jeden weźmie BMW, drugi Merca, bo ma takie a nie inne upodobania.

Poza tym sprint do setki to raczej powinno byc porównanie modeli topowych, nie? Czyli AMG 65, a nie 63. 63 o ile pamietam ma V8, wiec to bardziej odpowiednik 750i. Tak że chłopaki po prostu pobawili sie dwoma resorakami, z czego nic konkretnego tak na prawde nie wynika.

nowy jak nowy, to poprzedni odcinek :) 760 ladnie lata, szkoda ze nie ma wersji z krotkim nadwoziem :)

Nie ma w porównaniu jak rozumiem? Bo w sprzedaży jest ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widziałem filmik w tym odcinku top gear w HD - cudo.

a gdzie to widziales w HD ?

Opublikowano
Moim zdaniem porównanie S 65 AMG do 760 jest nienormalne. Przecież AMG to firma która je tuninguje jak już to trzeba poczekać na wersje alpiny i w tedy chyba będzie jakieś większe porównanie. A tak ogólnie to 760 porównałbym do S600 a 750 do S500 i w tedy by było tak jak się należy.
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
Moim zdaniem porównanie S 65 AMG do 760 jest nienormalne. Przecież AMG to firma która je tuninguje jak już to trzeba poczekać na wersje alpiny

he?? amg nalezy do mercedesa od ponad 10 lat, a w 100% udzialow od 2005.

Nie ma w porównaniu jak rozumiem? Bo w sprzedaży jest

aha, to moj blad, myslalem ze nie ma :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coraz wiecej widuje na drodze F01, w salonie ogladam juz wiecej razy niz rozsądek nakazuje, siedzialem w środku i musze przyznać, że nie wywiera auto na mnie tak dużego wrażenia, jak na początku E65.

Zdecydowanie jest to 'must have' w niedalekiej przyszłości, ale po przesiadce z E39 (po drodze epizody w E60) do E65 nie chciałem z tego auta wysiadać ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bo pewnie przesiadka z siódemki do nowszej siódemki juz nie wywołuje takich wrażeń
Opublikowano
Coraz wiecej widuje na drodze F01, w salonie ogladam juz wiecej razy niz rozsądek nakazuje, siedzialem w środku i musze przyznać, że nie wywiera auto na mnie tak dużego wrażenia, jak na początku E65.

No masz....a ja jeszcze nie mialem tej przyjemności zobaczenia F01 na żywo :cry2: Ale do salonu muszę się wybrac i zobaczyć to na wlasne oczęta :norty:

Axel
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No masz....a ja jeszcze nie mialem tej przyjemności zobaczenia F01 na żywo :cry2: Ale do salonu muszę się wybrac i zobaczyć to na wlasne oczęta :norty:

uważaj bo mozsz sie rozchorowac :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bo pewnie przesiadka z siódemki do nowszej siódemki juz nie wywołuje takich wrażeń

Możliwe że tak. Powiem szczerze ze nie mierzyłem nigdy w E65 (szukalem 530d w E60), na fotkach mi sie to auto nie podobało, ale pech chcial że zobaczyłem na żywo i zrobilem 5km w środku, musieli mnie siłą wyciągać ;)

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowa Alpina B7 ma 507 KM i 700 Nm momentu. Tak więc górą 760i.

Szkoda że nie będzie M7.

To chyba ten sam silnik 4.4 co wczesniej, bo tez mial 507 KM, prawda?

Opublikowano

Właśnie że z nowego- 4.4 biturbo (N63) - tyle wyciągają. Poprzednik miał 4.4 (N62) + kompresor

Alpina mogła by wziąść na warsztat nową V12 - byłoby ciekawie

Ale wiadomo dzisiaj rządzi ekologia. Wkurza mnie to strzasznie

Opublikowano
Właśnie że z nowego- 4.4 biturbo (N63) - tyle wyciągają. Poprzednik miał 4.4 (N62) + kompresor

Alpina mogła by wziąść na warsztat nową V12 - byłoby ciekawie

Ale wiadomo dzisiaj rządzi ekologia. Wkurza mnie to strzasznie

alpina wyciaga 500hp z 4.4 bo rzadzi nia ekologia??? :D

poza tym alpina nie leci zawsze w ekstrema, w z8 np obnizyli osiagi