Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mym problemem jest coś z układem EML. Mianowicie auto jak na 3 litry nie ma tego przyśpieszenia i mocy. Wyczytałem że takie objawy mogą być spowodowane brudną przepustnicą. Pojechałem do znajomego Lekarza BMW wyjeliśmy przepustnicę wyczyściliśmy wsadziliśmy spowrotem i tu jest PROBLEM ponieważ po dodaniu gazu przepustnica otwiera się NAWET NIE DO POŁOWY!!! dosłownie jest tylko mała szpara gdzie przeszedł by mały śrubokręt. Więc z kolegą (elektronikiem z zawodu) puściliśmy na przepustnicę 12V i przepustnica otworzyła się na max tak jak powinna. A po podłączeniu kostki auta otwiera się tylko troszeczkę. Więc co może być problemem? może urwany kabel od pedału? zaśniedziałe styki? ułamany styk? może ktoś miał taki problem. Proszę o pomoc.! jakiś schemat tego EML-a jak by ktoś miał może podrzucić ;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
był kiedys temat o 750 podobnie było jak u mnie sondy do wymiany i jedna przepływka moja propozycja jedz na kompa on ci wszystko powie powodzenia :D