Skocz do zawartości

318d wahacze firmy mg, ktos posiada? Warto kupic czy nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Domyślam się że chodzi o "MAXGEAR". Jesli tak to gratuluję! Firma równie renomowana jak: HART, KRAFT, 4MAX, GPD itd

Jaja sobie robisz?? To takie same gówno jak 4MAX ;/ Najtańsza firma jaka tylko istnieje :p A 4max to jest tylko produkt firmy INTER CARS a jak wiadomo oni są strasznie drodzy :P

Opublikowano

4Max jest produktem IC

KRAFT -> Inter Teamu

Maxgear -> Auto Partnera

Hart -> Harta co nie zmienia faktu że wszystkie te marki to najtańszy chłam na rynku i każda z większych hurtowni musi mieć coś takiego w swojej ofercie bo są klienci biedniejsi i bogatsi

Opublikowano
Choć z drugiej strony powiem wam że u mnie w sklepie się bardzo dużo MG sprzedaje i jak na reklamacje nic nie wraca ;P Na pewno lepsze to niż 4max :)
Opublikowano
Choć z drugiej strony powiem wam że u mnie w sklepie się bardzo dużo MG sprzedaje i jak na reklamacje nic nie wraca ;P Na pewno lepsze to niż 4max :)

Amortyzatory tej firmy też sprzedajesz? Swego czasu 50% to były reklamacje: albo źle pospawane i nie dawało się zamontować w aucie, albo spawy pękały i amorek się urywał, o pociekniętych już w kartonie nie wspomnę :D

Opublikowano
Nie na prawdę nie jest aż tak źle , tylko wiadomo że tej firmy amorki np. to sprzedajemy tylko do starszych samochodów takich jak CNQ, Seicento , punto , golfy itp itd :P Więc nie wiem jak to się ma w lepszych autach ale raczej to nie ma znaczenia tak mi się wydaje
Opublikowano

"Made in Germany" :D Sprzedający nie ma zielonego pojęcia o sprzedawanym produkcie!

Odnośnie gwarancji: powiedzmy nawet że jest. Co w sytuacji gdy pojawi się luz na sworzniu w ciągu tego roku? Wyślesz mu wahacz na swój koszt, bedziesz czekał 2-3tygodnie (minimum) na rozpatrzenie reklamacji a auto bedzie stało bez wahacza? Nie licz na to że sprzedający zwróci Ci pieniądze. Nawet jeśli uwzględnią reklamację to dostaniesz drugi po miesiącu.

Decydując się na "taniochę" dokonuj zakupu u siebie na miejscu w sklepie motoryzacyjnym gdzie łatwiej będzie z reklamowaniem towaru.

Jeżeli tuleje nie są wybite nie ma potrzeby ich wymieniać

Opublikowano

Sa firmy

maxgear

Dostałem dzis odpowiedz, więc raczej zdecyduje sie na fime myle o ile dobrze pamiętam,

aż tak dużej róznicy cenowej nie ma, a za to będe troche spokojniejszy, a jak mozna sprawdzić luzy na tych tulejach unosząc i ruszajac wachacz na boki?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czyli rozumiem ze myle a trw to jedno i to samo?

Słyszałem ze te wahacze w razie czego można regenerować, wiec odpukać jakby co zawsze można wymienić zużyte sworznie.