Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, mam pytanie :)

Przychodzi zima i czas na zimowe buty, tak wiec moje pytanie jest - czy alufelgi 16'' z bmw 735 1996 rok podejda pod e39 2001 rok ? oraz jaki rozmiar ziomowej opony był by najlepszy ?

Dodam, że obecnie mam 15''. Zawieszenie seryjne.

pozdrawiam

norek :)

Edytowane przez Norekuk
Opublikowano
z tego co przeglądałem an ebay czy allegro powinny pasować, ale chciałbym wiedzieć na 100% żeby nie utopić kasy i bujać się z felami do e38 :roll:
Opublikowano

Dokładnie.

Bo 5er i 7er mają to samo ET więc zostaje tylko otwór centralny. Jeżeli te felgi do 735 są oryginalne BMW to będą centrowane na piaście i lipa. Ale jeżeli jakieś aftermarketowe to powinien wystarczyć odpowiedni pierścień centrujący.

Opublikowano

No i wszystko jest już pewne :) Alusy nie pasują od e38 do e39 :x

Czy od jakiej kolwiek innej b-emki podejdą alusy albo staloe ? czy tylko e39 - to e39

Opublikowano

Niestety pod tym względem E39 jest jedyne w swoim rodzaju :)

No nie, przepraszam, tę samą piastę 74,1 maja jeszcze X5 i X6, ale one nie jeżdżą raczej na stalowych 16-kach...

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

szkoda ze nie przeczytalem tego wszystkiego wczoraj...

a wiec kupilem alusy od e38 :mad2: z zamiarem wsadzenia ich do e39

czy jest to wykonalne bez rozwiecania felgi? moze jakies dystanse albo inny wynalazek, cos takiego zeby z jednej strony byl otwor jak w e38 a z drugiej e39 -jest w ogole cos takiego czy lepiej zebym od razu szukal pacjenta na fele?