Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem. Chcę kupić felgi ale nie wiem czy są one oryginalne bo brakuje na nich miejsca i naklejki od M-ki. Są to felgi styling 65 http://felgenkatalog.auto-treff.com/ . Te widoczne na zdjęciu mają tę naklejkę M, a te które ja chcę kupić nie mają tej naklejki. Kolega mówi że są na pewno oryginalne, ale dlaczego nie ma naklejki? Czy jest to możliwe żeby występowały te felgi bez naklejki M? Te felgi wyglądają tak jak ta pod tym linkiem: http://moto.allegro.pl/item810889395_piekne_kozackie_felgi_bmw_m5_e_32_e_34_e_36_itp.html
Opublikowano

Witam

Według mnie to są dwie różne felgi, przypatrz się dobrze środkowi felgi. Oprócz tego felga z tej niemieckiej strony styling65 występuje jako 18", a ta na aukcji to 17''. Najlepszym dowodem będzie jak poprosisz o zdjęcie felgi od środka, tam gdzie powinny być numery tej felgi i jak masz ten numer to możesz sprawdzić np. wpisując go jako nr części na stronie realoem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Te felgi (styling 65) wychodziły tylko w rozmiarze 18" - co widac zresztą w wyszukiwarce felg, którą dołączyłeś w linku. Jeśli Twój kumpel ma je w rozmiarze 17" to prawdopodobnie ma repliki robione przez jakąś firmę. Kwestia tylko - chiński bubel czy np jakaś niemiecka firma. Jeśli chińskie to po kilku miesiącach jazdy w PL będziesz miał z nich kwadraty bo oryginały to bardzo twarde i porządne aluminium a chińskie są jak z masła...

Pzdr.

Opublikowano

Mój kumpel ma 18-stki. Te co podałem link na allegro miały pokazać to że nie ma na nich naklejki M. Te od kumpla są identyczne jak te na zdjęciu z pierwszego linka tylko nie mają naklejki M. Dlatego zapytałem czy występują te felgi bez naklejki. Może wie ktoś coś na ten temat?

P.S. Ile są warte takie felgi z oponami w dobrym stanie? Jedna jest trochę porysowana a reszta bardzo ładnie wygląda. Felgi są z EU. Nigdy nie były jeżdżone w PL

Opublikowano

Pytanie tylko czy jest miejsce na naklejkę i jej nie ma czy tego miejsca rzeczywiście nie ma. W/g mnie powinno być takie lekkie prostokątne wgłębienie w feldze. Sama naklejka występuje jako osobny produkt do kupienia. Nr 10 na tym linku

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DE91&mospid=47550&btnr=36_0383&hg=36&fg=15

A tak wygląda bez naklejki i jak widać jest miejsce na nią.

http://cgi.ebay.co.uk/1x18-M5-Style-Alloy-wheel-for-5-Series-E39E34-E60-used_W0QQitemZ280423852960QQcmdZViewItemQQptZUK_CarParts_Acc_Wheels_tyres_Rims_Car_Wheels_ET?hash=item414a906ba0

Mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano
hej,to sa felgi od m-bmw,a te srodkowe plastiki mozna kupic naklejki tez moze zgubil albo gdzies kola wywazali i potem zapomnieli zalozyc,druga sprawa czy orginaly,poniewaz kazdy prawie wzor felg jakiej renomowanej marki sa kopiowane,niewiem jak cierpi na tym jakosc,wzor napewno z mki
Opublikowano

Nie ma żadnego wgłębienia na naklejkę. Poproszę kolegę o zdjęcia od wewnątrz. Może tam będzie jakiś kod po którym da się sprawdzić.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Nie masz czego sprawdzac. Styling 65 był tylko jako 8" przód 9,5" tył 18", i oryginalne są kosztowne a pozatym już dosyć trudne w znalezieniu szczególnie w dobrym stanie.

To co jest do kupienia i wygląda jak Styling 65 to chińskie zło.

Opublikowano
Nie masz czego sprawdzac. Styling 65 był tylko jako 8" przód 9,5" tył 18", i oryginalne są kosztowne a pozatym już dosyć trudne w znalezieniu szczególnie w dobrym stanie.

To co jest do kupienia i wygląda jak Styling 65 to chińskie zło.

No właśnie, a chińskiego zła nie potrzebuję. Dziękuję wszystkim za rozwianie moich wątpliwości i pomoc.

Pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pozwolicie koledzy że odgrzeje kotleta, ale temat bardzo zbliżony więc nie będę zakładał następnego.

Otóż jak rozpoznać oryginalne felgi od mpowera, m5.

Mam na sprzedaż felgi, ale nie chce nikogo wprowadzać w błąd pisząc że oryginalne jak się okaże że

oryginalnymi nie są.

Miejsce na znaczek mpower jest na każdej feldze, ale znaczków nie ma, być może odpadły.

W środku nie ma nigdzie wytłoczonego numeru części albo nie potrafię znaleźć.

Jest za to w środku, że produkcji niemieckiej, certyfikat JWL, oraz jakieś oznaczenia.

Z góry dzięki za pomoc.