Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie jakim kluczem można odkręcić kaptur do filtra oleju w 2.0d 150 ? Wiem ze jest specjalny w serwisie serii Hazet czy jakos tak ale w domowych warunkach jak sobie z tym poradzić? próbowałem standardowe klucze ale nie pasuje ani 32 ani 34 i 35 rownież płaski 36 jest juz za luźny a nasadki nie miałem w tym rozmiarze. Może to jakis inny układ tej śruby jest i standardowy klucz oczkowy na to nie pasuje?? I drugie pytanie odkreca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy przeciwnie? Będę wdzięczny za podpowiedź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tez sie podłacze pod temat. W330d tez sie odkreca w przeciwna strone ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Odkręca się w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara.

Odnośnie klucza to powinien być rozmiar 36 (tak jak w pozostałych BMW po 95r) typowy 6-kątny

dzięki wielkie :cool2: w takim razie musze sobie zorganizowac nasadkę 36 bo płaski nie daje rady, inna sprawa to nie chciałem się za bardzo siłowac z tym odkręcaniem żeby śruby nie spartolić, jednak plastk nie byl najlepszym rozwiązaniem wg mnie