Skocz do zawartości

520ia problem z odpaleniem :( pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam BMW e34 520ia z silnikiem m20b20 + gaz :oops:

ostatnio pojawił mi sie problem... Nie moge za żadne skarby uruchomić silnika :(

postawiłem auto pod sklepem i po 5 minutach nie mogłem juz go odpalic... ani na gazie ani na benzynie

iskra na świecy jest , rozrusznik kręci ale nie ma żadnego odzewu nawet lekkiego załapania , zero nic!!!

gaz jest , benzyna też... ściągłem wężyk doprowadzający paliwo na listwe i przy kreceniu rozrusznikiem nie leci z niego paliwo.... nie wiem jeszcze co moge sprawdzic , prosze o rade...

Opublikowano

To że nie możesz uruchomić na benzynie może świadczyć o uszkodzeniu pompy paliwa - tym bardziej że nie ma paliwa na listwie.

Ale czemu nie daje się odpalić na gazie? Wierzyć mi się nie chce żeby w tym samym czasie padła pompa i elektrozawór gazowy. Może komputer oszalał - zrób reseta

Opublikowano

jak mozna sprawdzic pompke ?

przed tym incydentem pod sklepem jezdziłem na benzynie ( tzn probowałem ) poniewaz :

przełaczałem z gazu na benzyne jałowe obroty - ok

dodawałem lekko gazu - gasł silnik

dodawałem gazu na maksa do podłogi - postrzelał troche i dopiero wkrecał sie na obroty

czego moze byc przyczyna ?

jeszcze dodam do wczesniejszego posta ze gdy zdjałem węzyk od listwy wtryskowej to nalałem strzykawka paliwa do listwy

tak ze az sie wylewało wiec chyba chociaz na chwile powinien szarpnąć silnik ?

bardzo bym prosił o szybką odpowiedź

z góry dziekuje :)

Opublikowano
witaj,wydaję mi się że masz problem z przepływomierzem powietrza,powinieneś sprawdzić czy klapka w nim chodzi prawidłowo i czy nie zacina się w jakiejś pozycji,co do wcześniejszej pracy silnika na benzynie to mam wrażenie że masz za bardzo zwężony dopływ powietrza ze względu na gaz i to powoduję złą pracę na benzynie.mam nadzieję że to ci pomoże.pozdrawiam