Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Może któryś z kolegów doradzi . A więc tak włączam nawiew i jest wszystko ok do momętu jak dłużej pojeżdżę na ogrzewaniu to podczas hamowania , skręcania z okolic deski coś świerszczy jak wyłącze nawiew to tego nie ma. Dodam że latem tego nie ma tylko przy dłuższej jeździe na ogrzewaniu i podczas hamowania lub skręcania.
Opublikowano
Mam to samo u siebie W E30 przy mocniejszym hamowaniu i jestem pewien że jest luz na łożysku dmuchawy bo wystarczy ją wyłączyć i jest cicho sprawdź u siebie czy jak wyłączysz nawiew objaw znika i będziesz miał pewność.
BMW forever!!!
Opublikowano
Jak wyłączę dmuchawę albo jak chodzi na maxa to jest ok . Jak się dostać do dmuchawy od strony silnika ? może popryskać WD40 czy te łożyska wymienić - dużo to roboty ? Dodam że mam klimatronika . Zastanawia mnie to tylko czemu świszczenie jest po długiej jeździe na ogrzewaniu. Mam jeszcze jedno pytanie- czy po jeżdzie na klimie w chłodne dni jak ją wyłącze to mogą parować szyby ? Latem tego nie ma tylko jak jest zimno.