Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem dotyczący spalania otóż zakupilem niedawno drugą juz bmw e36 2.5 m50 i mam problem ze zbyt dużym spalaniem,wg komputera spalanie przy bardzo spokojnej jezdzie pokazuje 18 litrów podkreślam barzo spokojnej 2500 rpm max,nie wiem co może być przyczyną bardzo prosił bym o pomoc co może byc odpowiedzialne za takie spalanie druga sprawa to komputer,nie estem pewien czy jest sprawny ponieważ funkcja pokazywania preedkosci nie działa tak jak należy np,jade 60km/h a komputer pokazuje mi 12,5 km/h nieraz wiecej ale nie wiecej niż 22 km/h,nie mam pojęcia czy BC jest połączony z zegarami ponieważ zegary są uszkodzonie i jak przekraczam 70 km/h i predkosc spadnie poniżej 70 to wskazówka predkosci staje na 70 i trzeba stuknąc w licznik żeby opała :) bardzo prosze o jakies dobre rady pozdaawiam
Opublikowano
Najpierw sprawdz ile Ci pali na podstawie przejechanych kilometrów na zbiorniku bo to co pokazuje BC ma się nijak do prawdziwego spalania. A swoją droga podejrzewam że masz dostawiany BC i ktoś poprostu na uja go podłączył - stąd takie wskazania