Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy ktoś juz naprawiał lub regenerował przekladnie kierowniczą ze wspomaganiem??

mój problem polega na tym ze przy skręconych kołach do oporu i odpuszczeniu tak z pół obrotu przy ruszaniu kierownicą lekko w obie strony strasznie mi cos tam stukało!!! wlazłem pod auto i odkręciłem taka dużą nakrętkę z przekładni i w srodku było łożysko z kolejna nakrętką! przy ruszaniu kierownicą to łożysko strasznie sie ruszało jakby chciało wyjść,a przykrecenie tej dużej nakretki nie dociskało tego do końca wiec wstawiłem tam na łożysko podkładkę i dokręciłem tą dużą nakrętką co zablokowało zewnetrzna częśc łozyska do oporu i luz znikł ale jeszcze cos innego lekko mi tam stuka!

a i jeszcze jedno co mnie zastanawia to wspomaganie które według mnie chodzi jakby troszke za ciężko mówię o porównaniu do innych aut typu berlingo czy vektra B ! jak pojeżdżę tym kilka godzin i wsiądę do swojego auta toczuję że kierownica chodzi duzo ciężej niz w tamtych wynalazkach! czy BMW tak ma?? dodam że wspomaganie u mnie działa,stan płynu w normie i brak wycieków

Opublikowano

Witaj....

Ja regenerowałem maglownice bo w zime cos mi sie z nią stało...;)

Wiec cny sa chyba rózne zalezy gdzie chcesz naprawiac.

Ja pojechałem do serwisu "SYGUŁA" gdzie zawołali mi za to 1000zł.

Podzwoniłem troche po innych warsztatach i okazało sie ze w Łodzi w zwykłym małym zakąłdzie specjalizującym sie BMkami zrobili mi to za 400zł i jeżdze do dzis a minęło juz 7 miesiecy. Jestem zadowolony wiec czasem warto szukać.

Pozdrawiam Łukasz

Opublikowano
dokładnie w mojej miejscowości to kosztuje około 450 zł sama naprawa ( tulejki itd...) + jak ktos jeszcze chce demodtaż i montaż na autko 150zł