Skocz do zawartości

nietypowy problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a wiec tak, mam e36 coupe, gdy wlacze wycieraczke na dol to idzie tak dlugo jak dlugo trzymam przycisk, jak puszcze to wycieraczka staje, gdy dam stopien do gory to chodzio caly czas, jak dam jeszcze jeden wyzej to dalej chodzi tak samo nie ma roznicy w predkosci, dopiero na 3 biegu widac roznice w szybkosci, ale to paru cyklach wycieraczki staja, dopiero wylaczenie zaplonu i wlaczenie na nowo rozwiazuje problem, myslslaem ze to modul wiec wpiolem 2 inne moduly i dlaje tak samo, doczytalem sie gdzies ze to krancowka na silniczku wiec wyciagnolem caly mechanizm, wyciaglem wtyczke i podlaczylem do niewj zarowke, wlaczylem na najszybszy bieg ( zarowka swiecila) i znowu tak jak bylo z wycieraczkami po chwili zgasla i wylaczenie wlaczenie zaplonu mpomaga, co moze jeszcze byc wina tego problemu ??
Opublikowano
Kolego poszukaj sterownika wycieraczek i sprawdź go.W sedanie jest pod kolumną kierownicy i nazywa się "wiwa low", a w twoim to już nie wiem.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
dokladnie u mnie nazywa sie wi-wa low 2 i znajduje sie za schowkiem ale byly podlaczane jeszcze 2 inne i dziala sie to samo wiec zakladam ze mam dobry, moze jakies inne sugestie ?? bo nie da sie jezdzic jak pada :/