Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc koledzy>

Mam takie pytanko czy wie ktos jakich srodkow do mycia skory mozna uzywac, Skora ma swoje lata bo to rocznik 93 i chcialam ja troche wyczyscic a nie chce pogorszyc jej stanu. I tez chcialam sie dowiedziec ile kosztuje tak odbudowa skory by wygladala troche lepiej niz wyglada czy wogole ktos takim czym sie zamuje taka generacja. Skora ma kolor bananowy i ten brut widac na niej. Moze ktos by mi pomogl. A jeszcze jedno czy moze wiecie ile komplet foteli kosztuje w czarnym kolorze albo pol skora pol welur. :roll:

POPRAWILEM CI TYTUL.PATRZ JAK TYTULUJESZ TEMATY!!

Opublikowano

Witam

Było, a wyszukiwarka wyśmienicie działa :search:

Poza tym to temat na dział Eksploatacja.

viewtopic.php?f=40&t=108400&hilit=piel%C4%99gnacja+sk%C3%B3ry

viewtopic.php?f=36&t=111817&hilit=piel%C4%99gnacja+sk%C3%B3ry

viewtopic.php?t=107427

A ceny foteli znajdziesz na alledrogo

Przenoszę

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

dzisiaj akurat robilem u siebie konserwacje skory, wiec i czyszczenie bylo :D

napisze skrotowo jak to wygladalo - moze sie przyda (zakladam, ze nie masz mocnych przebarwien itp.)

1. odltluscilem skore (spokojnie mozesz uzyc np Pur'a - chodzi o to zeby nie robic tego woda, tylko piana - duzo piany, wszyscy lubia piane :P)

2. poczekalem az wyschnie i jeszcze dodatkowo wytarlem dokladnie

3. przy uzyciu suchej, czystej szmatki nanioslem preparat "Turtle Wax Leather Cleaner & Conditioner" - znow czekasz az lekko obeschnie i przecierasz na sucho

u mnie doszlo jeszcze (miedzy pkt. 2 a 3) barwienie drobnych pekniec (pprzedni wlasciel nie zadbal niestety :mad2: ) - do tego wzialem cos co sie pieknie nazywa "Renoskór Eko" firmy Barwiko - nic innego jak barwnik tapicerski :)

• 7 lat później...
Opublikowano

Hej

potrzebuje informacji o jakims dobrym barwniku do skory dokladnie chodzi mi o taki LCB8 - LEDER DAKOTA/TER

uzywal ktos jakiegos godnego polecenia?? z gory dzieki za pomoc