Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o pomoc, może ktoś coś wymyśli. Mam następujący problem,jeżeli odpalę auto na zimnym silniku kontrolka od oleju gaśnie mi dopiero po ok 4 sekundach. Przez te 4 sekundy silnik chodzi tak jakby bez oleju (tak mi się chociaż wydaje - na pewno dzwięk silnika jest wówczas inny). Nie wiem czy tak powinno być (może ten typ tak ma), ale wolę się zapytać. Auto mam od niedawna więc nic wiecej nie moge napisac. Jedynie to ze jest zalany pelnym syntetykiem i nie bierze oleju.

Prosze o pomoc, odpowiedz, z góry dzięki

Opublikowano

Kurcze nikt nic nie wie:(

To jakbyście mogli to napiszcie chociaż po jakim czasie gaśnie wam kontrolka od oleju. Bo pojeździłem trochę po mechanikach i niestety jestem jeszcze głupszy niż byłem. Każdy ma inną teorię. Jeden twierdzi, że wszystko jest ok, inny że trzeba robić. Więc się martwię, nie chcę zajechać silnika, lecz też nie chce na darmo wydawać kasy.

Pozdrowienia

Opublikowano

Witam

Gaśnie po 4 sekundach od odpalenia?? Nie wydaje mi się to szczególnym powodem do zmartwienia. Może zacznij od wymiany czujnika ciśnienia oleju... Jeśli auto nie bierze oleju i po odpaleniu chodzi normalnie, nie słychać, żeby stukało, to nie ma się czym martwić.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Tylko, że problem jest w tym, że to się dzieje tylko na zimnym silniku i na dodatek wówczas dzwięk silnika jest taki jakby chodził na sucho bez oleju.
Opublikowano
U mnie tak gaśnie po 2-3 sekundach , ale nie zaobserwowałem jakieś innej dziwnej pracy silnika w tym czasie.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/