Skocz do zawartości

3xx przestawianie swiatel w e36 z rhd na lhd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mimo wysilkow z mojej strony nieudalo mi sie znalesc nic konkretnego na forach,wiec zwracam sie do was z prosba drodzy klubowicze :D

mam 3 e36,czy ktos wie jak przestawic swiatla z lhd na rhd,slyszalem ze jest to do zrobienia i na lampie mam taki znaczek<>,wiec teoretycznie powinno sie dac,ale niemam pojecia jak sie do tego zabrac,a niechcial bym eksperymentowac.

bede wdzieczny za kazda pomoc.

Opublikowano

ja mam reflektory soczewkowe Boscha z zarowka H7. Po zdjeciu oslony tak jak do wymiany zarowki sa dwie pozycje L i R i ktos na forum pisal ze przestawiajac odpowiednio ten element(zmieniasz polozenie calej soczewki) przystowujesz swiatla do ruchu lhd lub rhd. Ja mam lampy angielskie i sa ustawione na R bo poki co to auto ma tez angielskie numery. Podobno ten kolega pojechal na przeglad i nie mieli zastrzezen do snopu swiatla

Nie pamietam niestety kto zamiescil tamten post ale z pewnoscia temat byl walkowany bo sam kiedys szukalem tej informacji

Aha, mialem stare, sypiace sie juz reflektory ZKW(zarowki H4) i tam nie bylo takiej mozliwosci

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
koledzy w e-36 przerobi reflektory z angielskich na europejskie. bo ja mam angielskie i chce wiedziec czy przerobi je na europejskie. pozdrawiam z góry. :(
Opublikowano
Trzeba odkrecic soczewke i ja przestawic poprostu sadwie opcje przykrecenia

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Jeżeli masz sprawne palce to powinieneś poradzić sobie bez demontażu lampy. Warto skorzystać z namagnesowanego wkrętaka. Opcja przestawienia reflektorów możliwa jest tylko w wersjach z soczewką. Na pewno da się to zrobić w lampach Boscha. Nie wiem jak jest z ZKW.
Opublikowano
jest ok koledzy. dało sie przestawić soczewke. teraz jeszcze regulacja lamp i w droge.......... dziekuje i pozdrawiam. :D