Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem w e39 sedan 98r 2.0. Mianowicie przerywają mi lewe przednie głośniki. Kable przy zawiasie drzwi są całe. A jak ruszam drzwiami to raz działa a raz trzeszczy i radio (sony) wywala błąd i odcina ten kanał. Rezystancja jest 3,7 ohm. Radio oryginalne było z CD chyba Buisness. Głośników mam mało, bo tylko po 2 w przednich drzwiach i 2 w tylnej półce. Czyli razem 6. Czy w tak ubogim zestawia znajduje się jakiś wzmacniacz zamontowany gdzieś w aucie??? jeżeli tak to gdzie?? Osobiście wolałbym aby go nie było. Czy posiada ktoś schemat takiego nagłośnienia?? Czy kable z radia idą wprost do głośników w drzwiach czy jest coś po drodze???

Proszę o pomoc bo w końcu zwęgli mi się radio.

Opublikowano
Rozbierałem 2 razy tapicerkę tylnych drzwi z powodu podnośnika szyby, ale nie przypominam sobie, żeby tam były jakieś luźne kable. Sądzę, że jeżeli masz podstawową wersję nagłośnienia, to wiązka test dostosowana tylko do 6 głośników.
Opublikowano

Mam, tak jak w profilu, 2002 rok, a problem miałem inny. Usmażył mi się silnik i zablokowało szybę na pełnym otwarciu. Nie miałem problemu z linkami, wymieniłem tylko silnik.

Mam też tylko 6 głośników. Oczywiście, warto dołożyć dodatkowe głośniki, bo standard "cienko" gada.

Opublikowano

Z tego co słyszałem to fakt - fabryczne 6 głośników gra dość nikczemnie.

Ja akurat nie mam porównania bo w moim przypadku auto zostało przez pierwszego właściciela doposażone w system Professional DSP (12 głośników + SUB + wzmacniacz + procesor dźwięku DSP). Gra to baaaaardzo przyjemnie :wink:

Pzdr.