Skocz do zawartości

320d trzeszcz szyba, pukają drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.A więc tak byłem już u mechanika który sprawdził zawiasy w drzwiach .Zawiasy są dobre.Bylem u blacharza żeby je dobrze sprawdził ewentualnie spasował.Jest dobrze.No i problem zaczyna się w momencie kiedy jadę albo ruszam ponieważ słyszę jakby płukały -latały mi drzwi.Ale zauważyłem że jeżeli leciusieńko otworze szybę tak mini mini to problem znika.Co to morze być Panowie bo szału dostaje.To jest tak denerwujące że tego się nie da opisać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na odległość wygląda to na typową bolączkę naszych aut, czyli trzeszczące uszczelki. Jest o tym masa na forum, choć ja jakoś nie pamiętam, żeby ktokolwiek się z tym uporał w 100%, nie licząc wymiany uszczelek na nowe, co kosztuje niemało.
Opublikowano
Tak jak koledzy piszą, sam testowałem, wazelina techniczna i tylko te uszczelki górne (zamszowe w środku) lekko posmarować. W mojej przeszło :)