Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 17 na zime i po wizycie w ASO ponowie uswiadomili mnie ze tych kol nie moga mi zalozyc poniewaz nie sa od e90 lecz e46. Dzisiaj jednak sam je zalozylem i wszystko jest ok. Sam juz niewiem o co tu biega :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie zaproponowali zakupu kompletu ?? Ja jak byłem to wyskoczył gość z takim tekstem. Chcieli jakieś 6000 zł za zimówki na 16" alu do e90. A czym uzasadnili to, że nie mogą założyć tych kół tylko tym że są od e46 ?? czy może tym, że to nie run flat ??
Krzysztof
Opublikowano
A nie zaproponowali zakupu kompletu ?? Ja jak byłem to wyskoczył gość z takim tekstem. Chcieli jakieś 6000 zł za zimówki na 16" alu do e90. A czym uzasadnili to, że nie mogą założyć tych kół tylko tym że są od e46 ?? czy może tym, że to nie run flat ??

Tak tak zaproponowali komplet!Koles stwierdzil,ze ASO BMW nie jest upowaznione do montowania czesci (i kol takze) nie pochodzacych od danego modelu. Powiedzial,ze wrazie jakichkolwiek problemow,wypadku itd majacych zwiazek z tymi kolami BMW byloby w jakims stopniu odpowiedzialne wiec oni tego zrobic nie moga. Jesli chodzi o run flat to nie ma znaczenia. Ogolnie na poczatku go proponuja ale potem sami twierdza , ze wiele osob zmienia na normalne bo niby komfort lepszy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z run flatami chodziło mi o to czy masz zapas bo jak nie to sam wiesz co będzie przy kapciu na drodze... tzn jak bedziesz miał bez RF
Krzysztof
Opublikowano
Czy felga z ET20 dla 8Jx17 wejdzie do E90/91? Ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie?

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Z run flatami chodziło mi o to czy masz zapas bo jak nie to sam wiesz co będzie przy kapciu na drodze... tzn jak bedziesz miał bez RF

Sa dwie opcje:

1- zestaw naprawczy czyli zel i kompresorek.

2- assistance BMW dopoki auto mam na gwarancji przajezdzaja za darmo w calej europie i w takim przypadku jak przebite kolo pomoc za friko. Trzeba liczyc sie tylko ze strata czasu w tej opcji.

Opublikowano
Czy felga z ET20 dla 8Jx17 wejdzie do E90/91? Ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie?

co do 17 to nie wiem ja mam zalozone 8jx16 et 13 i jest idealnie takze mysle ze powinny pasowac

Opublikowano

co do 17 to nie wiem ja mam zalozone 8jx16 et 13 i jest idealnie takze mysle ze powinny pasowac

17 tez pasuja idealnie :cool2:

Opublikowano
W takim razie konkretnie zapytam sie czy takie kola od E60/E61, rozstaw 5X120, szerokosc 8", srednica 17", ET15 z oponami 235/45R17 dam rade wcisnac do E90, aby nic mi nie obcieralo. Prosilbym o info, gdyz znalazlem ciekawa oferte i nie wiem czy brac, czy raczej odpuscic sobie.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Nic nie powinno obcierac ,problem moglby byc jakbys chcial zalozyc z wyzszym et np 40-50
Opublikowano
W takim razie konkretnie zapytam sie czy takie kola od E60/E61, rozstaw 5X120, szerokosc 8", srednica 17", ET15 z oponami 235/45R17 dam rade wcisnac do E90, aby nic mi nie obcieralo. Prosilbym o info, gdyz znalazlem ciekawa oferte i nie wiem czy brac, czy raczej odpuscic sobie.

Ja mam letnie przod 225/50/17 i tyl 255/45/17 i jezdzi sie super!!! Szczegolnie w zakretach!!!!!