Skocz do zawartości

problemy z ukladem chlodzeniA hepl!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , moja sytuacja wyglada nastepujaca od jakiegos czasu wskazowka temperatury podczas pracy silnika jest troszke odchylona od pionu o jakies 2 do 4milimetrow, gorny waz na chlodnicy jest twardy dolny waz jest letni i tez twardy
Opublikowano

Wymień termostat + odpowietrzenie układu , to na początek

powodzenia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Miałem dokładnie taki sam objaw, dzisiaj kupiłem termostat, wymieniłem i odpowietrzyłem układ i co się okazało.... miałem tak zapowietrzony że w zbiorniczku było full płynu a po odkręceniu odpowietrznika weszło jeszcze 3litry. Zrobiłem ok 200km i jest super, temp cenralnie w pionie, z nawiewów naprawdę gorące powietrze, tak jak powino byc, a do tego silnik przestał bujac obrotami a nie mogłem się tego pozbyc. Koszt termostatu to 45zł w intercars. + płyn chłodzący
Opublikowano
tak jak wszyscy wyzej... ale zwroc uwage na korek zbiorniczka wyrownczego... ja odpowietrzalem uklad po zmiane temrostatu i bylo pzrze chwile ok.. a po chwili jady plyn kipial i o maly cyc nie rozsadzilo zbironoczk wyrownaczego... i tak mialem kilka razy... okazalo sie ze zwalil sie korek zbiorniczka wyrownawczego ktory ma za zadanie pusicc ciesnieni powyzej ilus BAR...