Skocz do zawartości

E-39 prykanie za panelem sterowania klima nawiew...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam BMW E-39 530d chcialem sie poradzic,od jakiegos czasu za panelem sterowania klimatyzacji i nawiewu pod nawigacja wydobywa sie takie prykanie(stukanie) co to moze byc????????pryka juz od momentu otwarcia drzwi w trakcie jazdy nie slychac tego radio i silnik to zaglusza.Po wyjeciu kluczyka ze stacyjki pryka przez okolo 15 minut i przestaje.gdy otwieram drzwi znow zaczyna prykac,czasami cicho a czasami nasila sie........co to moze byc bardzo prosze o jakies podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam
Opublikowano

Pewnie "pryka" wiatraczek od klimatronika. O ile ogólnie jest rejestrowalne uchem jego prawidłowe działanie to już jakieś głośne "prykanie" może wskazywac na jakąś jego usterkę. W każdym razie to, że działa tak jak opisujesz - po otwarciu drzwi a potem przez 15 minut po wyjęciu kluczyka - jest normalna. Zależy jak głośne to jest.

Pzdr.

Opublikowano
jak wsiadam do samochodu pryka cicho po przejechaniu danego odcinka np na postoju slucham czasami cicho radia to slychac to prykanie denerwujace to jest.Mam nadzieje ze koszt naprawy tego nie bedzie wysoki?
Opublikowano
to nie webasto nie uzywam nawet tego.

Z tego co wiem webasto się samo używa, gdy jest chłodniej

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)