Skocz do zawartości

Kolejny problem ... Cyka Hamulec Strzela ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam nowy problem z moim samochodzikiem :( wkurza mnie kiedy coś nie jest tak jak być powinno otóż podczas postoju co jakiś czas cyknie strzeli ?? mi pedał hamulca :O oczywiście wyskakuje bardzo często " brake light circuit " oraz " tail light failure " czy ktoś już się z tym spotkał że pedał sobie na postoju nawet w regularnych odstępach czasu " pyknął " itd :O

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
Ja na postoju przy lekko wciśniętym hamulcu czuję jakby delikatne puknięcia. Czy to jest normalne

Sprawdź jeszcze uszczelkę króćca podciśnienia serva, który to za pośrednictwem wężyka łączy się z kolektorem ssącym. Na uruchomionym silniku poruszaj tym króćcem, jeśli usłyszysz wyraźne syczenie to przepuszcza powietrze, a co za tym idzie servo popuszcza.

Najpewniej pompa ABS kończy swój żywot :/ Potem usłyszysz podczas hamowania taki grzechot, a potem...cóż ABS zawiedzie i może być kłopot.

A tak przy okazji, pedał hamulca służy do hamowania, a na postoju używa się hamulca postojowego - chociaż niewiele osób to robi bo uważa to troche za "dziadkowe" ;-)