Skocz do zawartości

e36 193KM opinia??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zapytać posiadaczy e36 2.5 193KM..

Jakie są przeciętne koszty utrzymania takiego autka?

średnie spalanie i jakieś info :)

z góry dzięki! :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2,5 ma albo 192 albo 170 koni, zalezy czy silnik m50b25 (192) czy m52b25 (170), pewnie chodzi ci o m50b25 wiec taki sam co moj, spalanko gazu w miescie 13-16, trasa ekonomicznie 10-12, a tak od 140 wzwyz rosnie wprost proporcjonalnie do predkosci, wiecej niz 16 na sto nigdy mi nie wzial, nawet przy ostrej jedzie
Opublikowano

Cóż można powiedzieć na temat auta ... jest po prostu genialne :twisted:

świetne przyśpieszenie , osiągi , dźwięk

spalanie mniej więcej tak jak kolega wyżej pisał ( u mnie tak jest na benzyna)

co do dalszych info to może daj jakieś bardziej konkretne pytanie

Opublikowano
Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem 323i 172 klacze czękające żeby je przelecieć do odcinki. Silniki świetne m50 i m52 .mocy 6 cylindrów nie da się nie zauważyć. NIe musisz kupywać 328 możesz kupić 325 a różnica w mocy 1Km więc no cóż zależy od ciebie :mrgreen:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
NIe musisz kupywać 328 możesz kupić 325 a różnica w mocy 1Km więc no cóż zależy od ciebie :mrgreen:

Nie chodzi tylko o ten 1KM pozostaje jeszcze moment oraz części na aluminium które posiada 328

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
NIe musisz kupywać 328 możesz kupić 325 a różnica w mocy 1Km więc no cóż zależy od ciebie :mrgreen:

Nie chodzi tylko o ten 1KM pozostaje jeszcze moment oraz części na aluminium które posiada 328

Racja, jak dobrze pamiętam silnikie w 328 po 95 mają o 50niutonów wiecej niż 325 przed 95. I to się liczy bo silnik ciągnie o wiele lepiej z niskich obrotów. Alee 325 i tak jest bardzo udaną konstrukcją i jedną z najlepszych na swiecie w tamtych latach. Cały problem polega na tym by znaleźć rzeczywiście zadbany egzemplarz z wiarygodny przebieg, który stanowi rzeczywistą ilość przejechanych kilometrów, a nie tylko takich które przybywały po paleniu gumy.

pzdr

Opublikowano

Serdeczne dzięki Koledzy za dotychczasowe info :)

Szczególnie interesował mnie apetyt tego autka ale odp już jest :)

W sobote prawdopodobnie bede ogladal to autko i decydował o kupnie.

Z wygladu po zdj fajnie, Pełny Mpakiet, łącznie z kołami.

r92 z klimą.

Ale mam jedno konkretne pytanie też :)

Właściciel auta napisał mi ze do zrobienia jest cytuje:"firma gazu LOVATO załozona w AGS Polska chodzi jak do tąd bez zarzutu tylko raz odma mi wyskoczyła(...)

przekładni kirowniczej jest taki układ chłodzenia jak grzałka wygląda to cieknie nie duzo ale ciknie i trzeba by albo okuc te końcówki albo kupic nowe"

Moje pytania to co powiedziecie na temat tego gazu?

O co biega z tym układem kierowniczym i co to jest odma??:)

Może dla was to banał ale ja nie jestem mechanik wiec pytam :)

Pozdrawiam!

Opublikowano
...przekładni kirowniczej jest taki układ chłodzenia jak grzałka wygląda to cieknie nie duzo ale ciknie i trzeba by albo okuc te końcówki albo kupic nowe"

Kolego aktualnie walcze z tym , wygląda to na wyciek z nagrzewnicy. Moze puszcza na łączeniu z nagrzewnicą z tymi alu rurkami o ktorych piszesz.

Sprawa jest dosyć poważna. Rozebrać trzeba całą deskę , totalnie wszystko wywalić żeby dostać się do tego ustrojstwa. Nowa ori nagrzewnica kosztuje 600zł , zamiennik Kagera 250zł + do tego ori uszczelki + robocizna. Jak gdzieś puściły te alu rurki to jeszcze ich musisz sukać. Nowe w ASO niecałe 200zł - 3 sztuki, czas oczekiwania 5 dni bo w PL nie mają ich aktulanie. Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz...

i co to jest odma??:)

http://www.motofakty.pl/artykul/zapomniana_odma.html

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli to rzeczywiście nagrzewnica to może nie jest to coś poważnego no ale zrobić trzeba natychmiast bo raz że cieknie, dwa że pewnie ogrzewanie też nie domaga a zima idzie. Tylko że tak jak kolega wyżej pisał w [BAD] roboty jest żeby się dostać do niej. A odma to takie "odpowietrzenie" silnika. Ale co do tego gazu twojego to LOVATO nie produkuje całych instalacji, tylko jakieś tam podzespoły. Co więcej nie jest to ponoć dobra marka. Akurat miesiąc temu pytałem o tą firmę gostka co mi gaz zakładał. A w ogóle gaz na sekwencji tam jest?? Jak nie to sobie daruj. I generalnie dobrze obejrzyj auto bo jednak rocznik 1992 to już trochę stare auto. Mi sie akurat trafiło kupić zadbaną w miarę sztukę ale i tak na dzieńdobry ponad dwa koła na zawieche wydałem. Założę się że na blachach pewnie też już gdzieś ruda zaczęła wychodzić. Szczególonie sprawdź rant klapy bagażnika i ranty nadkoli. Gdzieś indziej nie powinno być źle chyba że było coś robione z autem - naprawiany po stłuczce itp. Odpal auto na zimnym motorze, zobacz czy idealnie równo chodzi. Zwróć uwagę jak szybko zawory przestają klepać zaraz po odpaleniu. Mógłbyś sprawdzić jak wyglądają świece albo najlpiej zmierzyć kompresje. Rzuć okiem na hamulce, zurzyte klocki czy tarcze. Zawsze można zejść z ceny. No i przejażdżka jak już sie motor nagrzeje. Tutaj przede wszystkim sprawdź zawias. Czy coś wali, stuka, puka.... itp. Zobaczysz też jak na gazie chodzi. Pojeżdziź trochę na nim a później przełącz spowrotem na benzynkę i zobacz czy jest jakaś różnica. Później mógłbyś ostro poprzyspieszać od samej jedynki. Musi rónwno ciągnąć cały czas do odcinki. Oceń i daj znać. A zanim jeszcze pojedziesz mógłbyś fotki zarzucić to by się spróbowało ocenić.

Pozdro

Opublikowano
właśnie , podaj link do ogłoszenia , lub cokolwiek....

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
ile człowieku masz lat że takie śmieszne pytanie zadajesz ????? :lol: cyfry mówią za siebie :twisted2: auto nie jest ekonomiczne jak każde - któremu dasz w dyfer :D a tak to jak dla mnie paliwo i inne sprawy z autem to pikuś (pan pikuś ) :mrgreen: RADOŚĆ Z JAZDY się liczy :cool2: