Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie masz opony, rozmiar i czy RF ?? Amory z przodu w jakim stanie ?? Ja na letnich bridgestonach, normalny rozmiar 16", też się wkurzałem że coś nie tak, auto prowadzało w koleinach, po zmianie na zimówki też 16" RF tylko, że nowe nie ten sam samochód. Nie wiem co to koleiny i w ogóle super sie prowadzi. Może u Ciebie też tak będzie ?
Krzysztof
Opublikowano

ja dodam swoje 5c- sprawdz cisnienie w oponach, ale w serwisie lub u wulkanizatora a nie na stacji. Byc moze jest zbyt wysokie.

vazq~

~ The Gator Nation ~
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też tak miałem. Zmiana kół na zimowe 205/55/16 bez ROF diametralnie zmieniła sytuację. Podobno opony Bridgestone (mam takie letnie) są zdecydowanie nieodpowiednie na nasze kiepskie drogi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym lekki ściaganiem tez czasem tak mam ale to wszystko zalezy od nawierzchni. Na nowym dywaniku moge puścić kiere i idzie równo jak po sznurku, przy hamowaniu też a na kiepskiej tez mam takie wrażenie że ściąga...
Krzysztof
Opublikowano

W mojej okolicy, jak pojawi się nowy fajny dywanik to i tak przeciążone ciężarówki pędzące do naszych wschodnich sąsiadów go natychmiast masakrują! :mad2:

Zobaczymy jak będzie na zimowych 205/55 r16 rf.

Opublikowano
wymienilem wszystkie wahacze i nic, mam wrazenie ze jak bujnie przodem to przednie kolo ucieka na lewo

Kolego po @#$% wymieniałeś wszystkie wahacze jak to nie tego wina???? Najważniejsza jest dobra diagnoza, a nie wymieniać po kolei wszystko :mad2: jak i tak nie przyniosło to zamierzonego efektu.

Podjedź gdzieś do jakiegoś normalnego serwisu niech sprawdzą co i jak.

Pozdr.