Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem ze spryskiwaczami xenonów, mianowicie wogóle mi się nie otwierają?? JAk się włącza wogóle spryskiwacze xenonów w tej BMW (właączam światła i na postoju przytrzymuję dłużej spryskiwacz szyby, a może robi się to inaczej) i nic się nie dzieje?? Gdzie dokładnie jest jakiś bezpiecznik i przekaźnik od tego?? Sprawdzałem prąd na kostce do silniczka do spryskiwaczy xenonów i niestety go nie ma??

Z góry bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Skoro nie masz prądu już na samej wtyczce to możesz lać i lać tego płynu :) być może gdzieś coś zaśniedziało i dlatego nie ma prądu i spryskiwacze nie działają , poszukaj na forum może był już taki temat
Opublikowano

Najpier upewnij sie, ze masz pełny zbiornik płynu. Jesli jest mało, spryskiwacze reflektorów nie działają.

Spryskiwacze działają w cyklach, czyli co drugie lub trzecie (nie pamietam dokladnie) użycie spryskiwacza.

Nie jestm pewien czy dzialają na postoju.

pozdrawiam

Opublikowano

na postoju działają, działają co piąte psiknięcie lub określony czas... ale dokladnie nie wiem ile.. napiecia na silniczku od spryskow nie bedziesz mial.. bo jak by podal napiecie to uruchomilby sie silniczek... Chyba ze sprawdzisz tak... wlaczasz zaplon, swiatla i od razu spryskiwacz... bo zawsze przy pierwszym psiknieciu od wlaczeniu zaplonu wlaczaja sie spryskiwacze... i wtedy sprawdzasz czy pojawia sie napiecie na wtyczce ;)

Jezeli nie... szukaj dalej gdzies w bezpiecznikach albo jakis modul idzie na wymiane ... :/ a jezeli tak a pompka nie pompuje to albo pompka do wymiany albo plynu brak...

Opublikowano
na postoju działają, działają co piąte psiknięcie lub określony czas... ale dokladnie nie wiem ile.. napiecia na silniczku od spryskow nie bedziesz mial.. bo jak by podal napiecie to uruchomilby sie silniczek... Chyba ze sprawdzisz tak... wlaczasz zaplon, swiatla i od razu spryskiwacz... bo zawsze przy pierwszym psiknieciu od wlaczeniu zaplonu wlaczaja sie spryskiwacze... i wtedy sprawdzasz czy pojawia sie napiecie na wtyczce ;)

Jezeli nie... szukaj dalej gdzies w bezpiecznikach albo jakis modul idzie na wymiane ... :/ a jezeli tak a pompka nie pompuje to albo pompka do wymiany albo plynu brak...

OK sprawdzę i dam znać co i jak:)

Opublikowano

Sprawa załatwiona okazało się że silniczek od tych spryskiwaczy cały zardzewiał od środka więc trzeba było go wymienić i teraz wszystko działa.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam.