Skocz do zawartości

objawy padnetego kola dwumasowego 528i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie sa objawy padnietego kola dwumasowego. mam zalozone nowe sprzeglo ktore szarpie przy ruszaniu i teraz jezcze pojawilo sie jakies tyrkotanie jak chce ruszyc z wolnych obrotow. czy to wina dmumasa???? przy paleniu i gaszeniu nic ani nie buja termosi itd.
Opublikowano

witaj

trudny temat t ta dwumasa. a przy wymianie sprzegla mechanik nie zwrocil uwage na dwumase?

kazdy dobry mechanik powinien przy okazji sprawdzic bo tak mozna wlasnie stwierdzic czy jest ona do wymiany. a jesli chodzi o objawy to jest ich sporo i sa one rozne wiec tak to trudno jest powiedziec.

ja tez mam do wymiany i bede to robil za dwa tygodnie.

pozdrawiam

Opublikowano

no to jak jest dobre to po co szukasz objawow padnietego kola, moze to co innego co cie meczy z tego co mi wiadomo padniete kolo zawsze widac na oko.

pzdr

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam,

objawy - szarpie na niskich obrotach, jak sie zagzeje to juz tak nie szarpie, glownie jest to na zimnym silniku. Za niedlgo wymieniam sprzeglo. Nie mam mozliwosci zeby przy wymianie sprzegla sprawdzic tez dwumase i jak sie okaze dwumasa do wymiany to jeszcze kupowac itd ze wzgledu na brak czasu. Borykam sie z tym czy zamowic od razu dwumase ze sprzeglem czy nie. Nie jest to maly koszt i nie wiem co zrobic? Prosze o porady.