Skocz do zawartości

Przedłużenie mrugnięcia kierunkowkazu do 3 razy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zastanawiam się czy da się zaprogramować jakoś w E46 żeby jak przechylimy manetkę kierunkowskazu w którąś stronę i puścimy to kierunkowskaz nie mignie jeden raz, tylko np. 3 razy tak jak to jest w niektórych nowych samochodach. Napiszecie jak wiecie jak to zrobić, bo bardzo by się to mi przydało i zwiększyło komfort. :P
Opublikowano
Nie wydaję mi się. E46 ma prosty system elektroniczny , który po lifcie zmienił się na szynę CAN, ale nadal kierunkowskazami nie zarządza żaden sterownik. Po prostu - mechanicznie właczasz go lub wyłaczasz. Zaprogramować moim zdaniem też się nie da bo jak ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
programować możesz tylko światła mijania , bo nimi steruje moduł LCM ... i to wszystko możesz je np zaprogramować tak żeby włączały się razem z zapłonem i nie musisz wtedy pamiętać żeby włączyć światła ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Acha, może i tak, myślałem że się da. Oczywiście myślałem ze to moduł np LCM tym steruje. Co do automatycznego włączania świateł to właśnie zaprogramowałem sobie i właśnie to mi podsuneło taki pomysł.

Kolego powiedz a jak sie programuje automatyczne właczanie świateł?