Skocz do zawartości

Utrata mocy 525i 24v, jaka przyczyna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Jestem na forum nowy, uzywałem opcji szukaj pod wieloma frazami ale nie udało mi sie nic znaleźć. Tak wiec do rzeczy. Od jakiegos czasu posiadam 525i 24v z 91 roku. Autko jest niestety jakies słabe. Niby wszystko jest Ok, ale nie ma takiej mocy jak powinno. Chodzi teraz jak dobre 2.0 24v. Jaka moze byc tego przyczyna? Katalizator? Czy moze zwyczajnie przyjeżdzony silnik? Auto posiada LPG. Dodam jeszcze ze wymieniłem filtr powietrza i swiece. Pomóżcie bo to naprawde udany egzemplarz i nie chciałbym sie z nim rozstawac.
Opublikowano
Komputer za duzo nie pokaze, za stary rocznik. Napisz kolego jaki gaz masz, znaczy jakiej generacji.
Opublikowano
witam jestem nowy na forum kupilem nie dawno becine e 34 520i z silnikiem od e 36 2.0 i mam taki problem jak rano odpale,pojezdze z godzine zaczynaja skakac obroty pali mi 30 litrow nie ma wogole mocy kopci na czarno tak jak by mieszala sie benzyna z olejem.a teraz wogole mi nie odpala zalewa swiece zaskakuje jak wyczyszcze i znowu nic ????