Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam informacji na temat nowej wersji nawigacji/audio która ma być podobno montowana w x6 od października 2009. Swój egzemplarz odbieram w połowie listopada, specjalnie poczekałem ok miesiąca żeby mieć już wbudowany nowy hardware. Z informacji które uzyskałem w serwisie to :

- wyższa rozdzielczość ekranu

- oprogramowanie nawigacji na wewnętrznym dysku jednostki

Interesuje mnie czy w związku z wbudowanym HDD będzie możliwość odtwarzania np. dvd, divx? mp3 to na pewno ma ale jak wygląda kwestia wprowadzania danych na dysk ?

jaką pojemności ma HDD?

czy jest interface USB? czytnik kart? nie znalazłem o tym nigdzie informacji.

Jeżeli ktoś z Was dysponuje wiedzą na temat technicznych parametrów nowej jednostki proszę o podjęcie tematu.

Czy jest możliwość rozszerzenia fabrycznego systemu np. na zewnętrzne ekrany?

Czy menu idrive zostało jakoś udoskonalone w stosunku do poprzednich wersji?

Czy przedmiotowy system jest już montowany w jakimś ostatnim modelu BMW? np. 7 ?

Będę wdzięczny za jakieś info.

Pozdrawiam

Opublikowano

w polowie listopda? myslalem ze dopiero te auta ktore maja odbior w grudniu beda mialy nowy idrive

co do nowego idriva to wydaje mi sie ze jest montowany juz raczej w kazdym modelu serii 7,6,5, X6M tez widzialem, w M3 E92,M5 E60,M6 E63 tez

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Dzięki za info, czyli wystarczy udać się do salonu i obejrzeć dowolną 7-ke z navi pro. Odnośnie odbioru listopadowego to mam informacji z Bawarii Katowice że egzemplarze X6 których produkcja jest realizowana w październiku będą już miały nową jednostkę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mój samochód wchodzi do produkcji w 45 tygodniu czyli po 1 listopada i z tego co się dowiadywałem to od produkcji październikowej dopiero jest dostępne:

Navi Professional z wbudowaną pamięcią z mapą ,

System audio High End Individual z 16 głosnikami

Zastanawiam się czym może się różnic ta nawigacja od poprzedniej? Czy tamta nie była zapisana na dysku tylko trzeba było płytę wkładać?

Opublikowano
Z info które dostałem od Bawarii wiem że ta "stara" navi miała mapy na płycie DVD, i w konsoli głównej były dwa wejścia na płyty jedno dla navi a drugie CD. Czyli informacje co do dostępności nowej navi w październiku się potwierdzają.
Opublikowano
w polowie listopda? myslalem ze dopiero te auta ktore maja odbior w grudniu beda mialy nowy idrive

co do nowego idriva to wydaje mi sie ze jest montowany juz raczej w kazdym modelu serii 7,6,5, X6M tez widzialem, w M3 E92,M5 E60,M6 E63 tez

Te które są produkowane w październiku po transporcie będą właśnie do odbioru w grudniu :wink: transport X5/6 to od 6 do 8 tygodni.

Będzie to ta sama nawigacja co montowana już w innych modelach.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM