Skocz do zawartości

Uciete kabelki - Luźne kabelki przy konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

helou

sprzatajac w srodku cos mnie natchnelo zeby wykrecic popielniczke i byla tam zarowka o ktorej nigdy nie wiedzialem :D kabelki przy zarowce byly ale niedaleko byly odciete

sciagnalem przy okazji mieszek recznego i tam znalazlem czujnik zaciagnietego recznego - bez kabelka byla tam miedziana blaszka.

to ona:

http://i51.photobucket.com/albums/f385/wojteks86/DSC00503.jpg

a tu kabelki - brazowy, zielono zolty i szaro czerwony:

http://i51.photobucket.com/albums/f385/wojteks86/DSC00504.jpg

moje pytanka:

1. czy ta blaszka powinna miec jakis kabelek przytwierdzony do niej?

2. co z tymi kabelkami? popielniczki (przednia i tylna) maja te zarowki ktore niestety nie swieca. gdzie je przylutowac?

bardzo prosze o pomoc! :)

Opublikowano

1, kabelek powinien być przełożony przez otworek w plastiku i dotykać blaszki i po dotknięciu tego kabelka z masą przy ręcznym powinna się zapalić kontrolka ręcznego na liczniku

2.kabelki od podświetlenia popielniczki powinne być przymocowane do oprawki żarówki .

pozdrawiam

Opublikowano

dzisiaj sprawdzilem dokladnie i okazalo sie ze brazowy i szaro czerwony powinny isc prosto do zarowki tylnej popielniczki - juz zrobione

zostal teraz zielono zolty kabelek - czy on idzie do kontrolki recznego? bo teraz kontrolka dziala tzn swieci przy tescie ale jak jest reczny zaciagniety to tablica tego nie wskazuje.

oryg. post:

dzieki, pierwsze sie zgadza, tylko musze poszukac kabelka

co do drugiego - kabelki widoczne na drugim zdj odchodza od zarowki i sie koncza, wiec nie wiem gdzie powinien isc ktory, bo od tylnej popielniczki kable tez sa uciete i nie swieci