Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!

Jestem nowym użytkownikiem forum dlatego proszę o wyrozumiałość.Tydzień temu w moim e60 spalił się żarnik.Podjechałem do serwisu,zmienili mi 2 żarniki i myślałem że wszystko będzie ok.Ale okazało się,że świecą się na żółto!!!Poprzednie ksenony miały ładną niebiesko-białą barwę a te nie ,dlaczego?

Opublikowano
A w serwisie gdzie byłeś powiedzieli Ci, że swoją normalną barwę będą miały po około 400 godzinach świecenia ? Chyba, że dostałeś prezent w postaci chińskiego palnika :)
Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów!

Jestem nowym użytkownikiem forum dlatego proszę o wyrozumiałość.Tydzień temu w moim e60 spalił się żarnik.Podjechałem do serwisu,zmienili mi 2 żarniki i myślałem że wszystko będzie ok.Ale okazało się,że świecą się na żółto!!!Poprzednie ksenony miały ładną niebiesko-białą barwę a te nie ,dlaczego?

inna temperatura żarnika kiedyś były niebieskie teraz są w nowszych bardziej żółte, że niby przypominają światło dzienne, ale ja też wole te niebieskie, chyba im niższa temperatura tym bardziej niebieskie światło (6000k)

Opublikowano
Byłem w serwisie,który jest przedstawicielem bmw więc myślę,że syfu mi nie wcisnął ale różnie bywa.Mam tylko nadzieję,że się rozświetlą :?
Opublikowano
A w serwisie gdzie byłeś powiedzieli Ci, że swoją normalną barwę będą miały po około 400 godzinach świecenia ? Chyba, że dostałeś prezent w postaci chińskiego palnika :)

Teraz nawet chińskie (6000k , 8000k) świecą w barwie niebieskiej :)

Najlepiej podjedź i zapytaj czy to tak ma być na początku .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak panowie, to nic nowego. Zarniki orginalne w BMW maja 4200k i takie sa wbudowywane na dzien dzisiejszy. Nic innego w BMW sie nie dostanie. Conajmniej tutaj w germani....
Opublikowano

e-tam, 4300K to idealna barwa. One sie rozswietlą i zaczna swiecic niebieskawą barwą.

Ja po wymianie zarnikow, wrecz cieszylem się, że mam biało-żółtą barwę i jaką mocną!

Dają najlepszą widoczność, wiec chyba o to chodzi, nie? Teraz swiecą na biało-niebiesko.

Chyba, że ktoś chce xenony wyłącznie dla lansu :norty:

Opublikowano
tak jak chłopaki piszą...nie martw sie jesli swiecą bardziej na żółto to jeszcze lepiej bo w deszczu widocznosc bedzie o wiele lepsza niz na palnikach swiecących na niebiesko...z czasem pewnie bedą nabierac niebieskiej barwy bo gaz xenonowy jak zaczyna sie wypalac to własnie zmienia barwe na bardziej niebieską... teraz kazdy zakłada niebieskie zarowki niebieskie chinskie xenony a ty masz wpadający w zielen zólty kolorek i na pewno ori a nie jakies chinskie hidy:) bo i takie ludzie do e60 montują:)