Skocz do zawartości

320d kierownica od e46 a poduszka od np. e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko chciałbym zamontować multifunkcje troszke poczytałem i niestety nie do końca wszystko wiem czemu nie pasuje kierownica np. od e39 do mojej e46 i czy mozna by było zmienić tyko poduszke z multifunkcja czy wtyczki te same są ? chodzi mi o to że do e46 są o wiele droższe czemu nie wiem hehe prosze o rade wszystkich znawców z góry dziękuje
Opublikowano
mam pytanko chciałbym zamontować multifunkcje troszke poczytałem i niestety nie do końca wszystko wiem czemu nie pasuje kierownica np. od e39 do mojej e46 i czy mozna by było zmienić tyko poduszke z multifunkcja czy wtyczki te same są co w e39 ? chodzi mi o to że do e46 są o wiele droższe czemu nie wiem hehe prosze o rade wszystkich znawców z góry dziękuje
Opublikowano

są droższe ponieważ wszystkie e39 no prawie wszystkie miały sterowanie w kierownicy a w e46 to już raczej rzadziej się spotyka i pewnie dlatego... ja kupiłem multifunkcję z poduszką i kiera w skórze za 500 zł , swoją poduchę sprzedałem za 250 zł więc tak źle u mnie nie wyszło!

także kiery szukaj od e46 to samo jest z dźwigienką od kierunków z przyciskiem do BC niby od e39 taka sama a różni się mocowaniem!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam ,pozwole sobie podpiąć się pod temat ponieważ ma on wspólny wątek tzn. czy będzie do mojego autka pasować kierownica multifunkcyjna dwónabojowa sprzed liftu ? mam aktualnie fabryczną kierę po liftową ,dokładnie taką jak w tej aukcji ( druga fotka ) : http://allegro.pl/poduszki-poduszka-bmw-e46-pasazer-kierownica-czesc-i1669129985.html
Opublikowano
będzie pasować tylko będzie świecił błąd poduszki .... przydałoby się wtedy wyłączyć drugi stopień ...

..a wiesz może jak to zrobić ? bo opcja z palącym się błędem nie podoba mi się :(

Opublikowano
ja wiem ale nie wiem czy chcę się tym dzielić .... już piszę Ci dlaczego : jest to opcja bardzo związana z bezpieczeństwem kierowcy i pasażera i nie chciałbym aby ktoś kiedyś kupił auto np. z wyłączonymi całkowicie poduszkami ....

Chiptuning Łódź

Opublikowano

Spox kolego TC ..podzielam w 100% twoje poglądy na ten temat ,napewno nikomu nie chciałbym wcisnąć auta z taką niespodzianką ,a bezpieczeństwo jest zawsze na pierwszym miejscu. :cool2:

Po twoim wcześniejszym poście myślałem ,że da się w prosty sposób wyłączyć ten drugi nabój w kierze ( bo są w niej rzekomo dwa ),ale jak to ma tak wyglądać ,że poduszek nie będe miał to ja podziękuje .Muszę poszukać w takim układzie kierownicy z multifunkcją po lifcie ,ale czy wszystkie miały już jeden nabój od 2002r ?

Opublikowano

znaczy u Ciebie jest ok , po prostu wyłączyć drugi stopień ponieważ poduszka ma tylko jeden i w tym przypadku on wystrzeli...

ale na prośbę jednego klienta robiłem w ten sposób że wcześniej miał jeden nabój , potem kupił kierę mpakiet z dwoma nabojami i chciał ten drugi wyłączyć , tylko trzeba zdawać sobie sprawę że przy uderzeniu oba stopnie są wystrzeliwane a u niego wywali tylko jeden i ciekawe czy jego głowa nie odbije się od kierownicy .... :shock:

Chiptuning Łódź

Opublikowano
no właśnie ,zrobić to może idzie ,ale pytanie jest czy to zadziała w razie wypadku tak jak powinno ,temat ciekawy ...ale przyznam się że wolę tego nie doświadczyć :) ,także ok 1tys.zł będe musiał dać za poliftową ,ale taką co mi zapewni bezpieczeństwo na 100%, dzięki za pomoc :cool2:
Opublikowano
tłumaczę że u Ciebie będzie ok !

?? tzn. że da rade ? :D a możesz napisać dokładnie co i jak :norty: aha i mam jeszcze jedno pytanie ,to ja w tej kierze co aktualnie posiadam ( link wyżej ) mam dwa naboje ?

Opublikowano
tak Ty w swojej powinieneś mieć 2 naboje ! ale różnie bywa może ktoś wcześniej coś kombinował ....

kiera jest ori i od nowości nie była odkręcana :) bo niedawno zakładałem manetke BC i widać było ,że nikt jeszcze tam nie grzebał ,dzięki kolego TC za pomoc :cool2: