Skocz do zawartości

polowa silnika nie chodzi prosze o pomoc zdesperowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak już wpędziłeś się w takie koszta to zajedź do warsztatu i zrób diagnostykę. Dasz 50 zł i wszystko będzie jasne BMW to nie duży fiat, tak jakiekolwiek odpięcie elementu sterującego wprowadza błędy do pamięci...
Opublikowano

może i banalne - chociaż nie doczytałem się tego we wszystkich powyższych postach - czy wyeliminowałeś również możliwość lewego powietrza chociażby przez źle ułożone gumy na dolocie powietrza?

Jeśli masz instalację LPG 2-lub-3 generacji i miałeś wystrzał na którejkolwiek z części silnika (na którymkolwiek silniku :) ) to może gumy się rozsunęły i nie zostały poprawnie ustawione.

Z doświadczenia z moją betką wiem że jak się cokolwiek grzebie przy tych dolotach to niewielka nieszczelność potrafi odłączyć połowę silnika. Kiedyś tak kawałek drogi przejechałem na jednej połowie silnika (na jednym silniku?) niczym w samolocie dwu-silnikowym w którym jeden silnika pada... aż zorientowałem się że mój szatan nie jest wystarczająco porywisty - sprawdziłem doloty i okazało się że niezbyt dbale spasowany miałem dolot powietrza na prawy silnik :duh: - zwyczajnie nie chodziła ta połowa. Śrubokręcik w ruch, gumy poprawione i auto odzyskało szatański pęd :mrgreen:

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
witam.no wiec wziołem sie za kolektory sące zciągnołem wyczysciłem uszczelki,poskładałem spowrotem na kleju i własnie dzis odpaliłem autko. a efekt taki sam jak wczesniej czyli chodzi tylko na 6 celindrach.juz mam dosc tylko sie załamac :mad2: .spruboje jeszcze wymienic ten czujnik halla.akurat mam jeden

to już sugerowałem ... :wink:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/