Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstepie dodam, ze przeszukalem cale forum i faktycznie bylo pare tematow odnosnie wymiany radia, ale zaden nie dotyczyl tego modelu:

http://img318.imageshack.us/img318/106/radio5tv.jpg

jak widac, nie ma w nim zadnych klapek po bokach, ani zaslepek z dziurkami.

probowalem je wymontowac juz pare razy, ale za kazdym razem bezskutecznie. samochod to e32. po wyjeciu panela klimatyzacji, wewnatrz wneki, na gornej sciance jest jedna srubka, ale nawet jak ja odkrece to nei moge wyjac radia.

mysle, ze sa jakies srubki po bokach, ale wole sie upewnic zanim rozbiore pol deski rozdzielczej.

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam

luther

pozdrawiam

luther

Opublikowano

nie ma srobek ani nic w tym rodzaju..........

z boku radia - po obu stronach sa takie zatrzaski - trzeba miedzy radio a kieszen wsadzik kawalek plaskiego i cienkiego szpeja - potem troszke szarpnac i musi wyjsc............

jak chcesz to zrobie zdjecie mojego radia orginalnego bo mam je wyjete z kiesenia to zobaczysz gdzie sa zatrzaski :?: :?: :?: :?: :?:

Opublikowano
(...)

jak chcesz to zrobie zdjecie mojego radia orginalnego bo mam je wyjete z kiesenia to zobaczysz gdzie sa zatrzaski :?: :?: :?: :?: :?:

byłbym wdzieczny :)

pozdrawiam

luther

Opublikowano

postaram sie wieczorkiem jakies fotki wrzucic - jakosci sredniej ale zawsze moze cos wypatrzysz :shock:

wiam jak to jest - jak ja czegos nie moge wyja to szarpe - wychodzi- ale uzywa sie jakis zaczep - a potem sie okazuje ze wystarczylo wsadzic w jedno miejsce srobokrecik i gotowe :mad2:

Opublikowano
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 12:40 pm Temat postu: jak wymontowac radio Bavaria C Business?

--------------------------------------------------------------------------------

Witam.

Na wstepie dodam, ze przeszukalem cale forum i faktycznie bylo pare tematow odnosnie wymiany radia, ale zaden nie dotyczyl tego modelu:

jak widac, nie ma w nim zadnych klapek po bokach, ani zaslepek z dziurkami.

probowalem je wymontowac juz pare razy, ale za kazdym razem bezskutecznie. samochod to e32. po wyjeciu panela klimatyzacji, wewnatrz wneki, na gornej sciance jest jedna srubka, ale nawet jak ja odkrece to nei moge wyjac radia.

mysle, ze sa jakies srubki po bokach, ale wole sie upewnic zanim rozbiore pol deski rozdzielczej.

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam

luther

a moze chcesz sprzedac to radio???

Opublikowano

http://img351.imageshack.us/img351/5175/19070519074rr.jpg - miejsca w ktorych znajduja sie zatrzaski do mocowania radia w kieszenia

http://img351.imageshack.us/img351/2198/19070519085wl.jpg - w miom radiu po obu stronach sa zaslepki - pod nimi so otwory w ktore wklada sie cienki srobokret - poprzez popchniecie trzeba zwolnic wszystkie 4 zaczepy............

u ciebie albo sie sciaga cala przednia czesc radia ( ramka otaczajaca wyswietlacz i przyciski........) ........... a jesli nie to pozostaje moj sposob :cool2:

Opublikowano
http://img351.imageshack.us/img351/5175/19070519074rr.jpg - miejsca w ktorych znajduja sie zatrzaski do mocowania radia w kieszenia

http://img351.imageshack.us/img351/2198/19070519085wl.jpg - w miom radiu po obu stronach sa zaslepki - pod nimi so otwory w ktore wklada sie cienki srobokret - poprzez popchniecie trzeba zwolnic wszystkie 4 zaczepy............

u ciebie albo sie sciaga cala przednia czesc radia ( ramka otaczajaca wyswietlacz i przyciski........) ........... a jesli nie to pozostaje moj sposob :cool2:

dzieki za zdjecia, ale u mnie niestety tych zaslepek nie ma :( przedni panel probowalem zdjac, ale bezskutecznie (jeszcze z nim powalcze). sprobuje wsadzic jakas listwe miedzy kieszen radia, a radio - pewnie sa tam jakies zatrzaski jak w innych modelach.

no1wojtek -> radia nie chce sprzedac, chce tylko sprawdzic czy jest podlaczona lewa strona, bo cos mi jeden glosnik nie gra (poza tym i tak bys pewnie nie chcial, bo ma zepsuty wyswietlac). ale zdjecie, ktore umiescilem w pierwszym poscie jest z allegro, tam ktos chce takie sprzedac, wiec poszukaj a napewno znajdziesz.

tymczasem wciaz czekam na jakies sugestie odnosnie wyjecia tego radia. jak uda mi sie je jakos wyjac samemu, to napisze jak to zrobilem.

pozdrawiam

luther

pozdrawiam

luther

Opublikowano

Witam,

Aby wyjąć to radio koniecznie trzeba zadjąć panel czołowy, dokładniej samą ramkę przednią ( klawisze i pokrętła zostaną w radiu )

Trzeba 'jakoś' podważyć ramkę z lewej lub pawe strony - ona zeskoczy z zatrzasku i będzie można ją ściągnąć.

Czołowa ramka zasłania dwie śrubki na mały klucz ampulowy ( chyba nr 2 ) Należy dwie śrubeczki wykręcić - one nie wyjdą ale na ich gwincie są takie specjalne łapki, które w czasie wykręcania schowają sie w radio i spokojnie będzie można je wyjąć.

Powodzenia

Horsepower sells cars, but torque wins races
Opublikowano
Witam,

Aby wyjąć to radio koniecznie trzeba zadjąć panel czołowy, dokładniej samą ramkę przednią ( klawisze i pokrętła zostaną w radiu )

Trzeba 'jakoś' podważyć ramkę z lewej lub pawe strony - ona zeskoczy z zatrzasku i będzie można ją ściągnąć.

Czołowa ramka zasłania dwie śrubki na mały klucz ampulowy ( chyba nr 2 ) Należy dwie śrubeczki wykręcić - one nie wyjdą ale na ich gwincie są takie specjalne łapki, które w czasie wykręcania schowają sie w radio i spokojnie będzie można je wyjąć.

Powodzenia

dzieki za odpowiedz i dokladny opis. po powrocie z wczasow zajmne sie tym.

pozdrawiam

luther

pozdrawiam

luther