Skocz do zawartości

Problem z przepalającym się bezpiecznikiem #44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z bezpiecznikiem nr 44, czyli radio i wycieraczki. Przy załączonym radiu bezpiecznik sie przepala. Radio jest ok- sprawdzałem też na innym radiu. Wcześniej nic takiego się nie działo, muzyka grała głośno i było ok.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano
a jaki tam wkladasz bezpiecznik o jakim "A".tam musi byc chyba 30 pod radio ale nie jestem pewien na pewno nie mniejszy niz 20A. :idea:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
sprawdzałem, odpiąłem radio i nic. wpinam nowy bezpiecznik nawet większy niż zalecany i to samo, po chwili jazdy wywala. jak tu ku..a bez wycieraczek jeździć :cry2:
Opublikowano
no rzeczywiscie bez wycieraczek sie nie da jezdzic predzej juz bez radia. :D tak na serio to pozostaje szukac w kablach zwarcia.zaczal bym od instalacji idacej do radia.wycieraczki na razie na bok.
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano

jak na razie doszedłem do tego że jednak radio chyba nie ma związku. jest wymontowane, drugi bezpiecznik odpowiadający za radio też wyciągnąłem więc radio jako przyczyna raczej odpada. bezpiecznik nr 44 to 15A czyli chyba same wycieraczki, spryskiwacze.

ale nie rozumie, nic nie było w autku ruszane i tak nagle zaczyna sie taki(dziwny) kłopot. ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

Opublikowano
Pod kolumną kierownicy powinien być moduł" WiWa Low II "(albo nowszy)odpowiadający za pracę wycieraczek,jego się da otworzyć to zobaczysz czy gdzieś na płycie jest okopcony.Ewentualnie silniczek już kończy swój żywot :/ i na obciążeniu daje zwarcie.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"