Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile powinno byc stopni na wylocie przy max klimie? (mierzy sie temp przy wylotach nawiewu w kabinie czy tez gdzies za pompa)

i 2 jak powrocic do trybu automatycznego? klikniecie z powrotem AUTO nic nie powoduje oprocz zalaczenia diody - tak mi sie przynajmniej wydaje

Clear for take off!
Opublikowano
ile powinno byc stopni na wylocie przy max klimie? (mierzy sie temp przy wylotach nawiewu w kabinie czy tez gdzies za pompa)

i 2 jak powrocic do trybu automatycznego? klikniecie z powrotem AUTO nic nie powoduje oprocz zalaczenia diody - tak mi sie przynajmniej wydaje

Klima na minimum wyloty otwarte, wiatrak na max, po 5 minutach

od zalaczenia powinno byc ok. 7 stopni celsjusza. jesli jest wiecej

to wydajnosc klimy moze byc obnizona.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Czyli moja ma bardzo dobrą wydajność gdyż sprawdzałem wacha się 5-6 stopni celcjusza(wskaźnik elektroniczny).
Opublikowano
Czyli moja ma bardzo dobrą wydajność gdyż sprawdzałem wacha się 5-6 stopni celcjusza(wskaźnik elektroniczny).

5-6 to bardzo dobry wynik

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Dokładnie tak, około 7 stopni (podobno wiatrak na 1-ce)

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

a co z powroceniem do funkcji automatycznej w klimatroniku/climatronic'u?

u siebie automat dziala wtedy jak wylacze klime tak ze mi gasnie wyswietlacz - np. mialem auto, ale za bardzo wieje akurat wiec ja zmniejszam obroty az sie wylaczy system nawiewu tak ze gasnie wyswietlacz, ale jak wlacze auto to mi sie odpala z najmniejszymi obrotami i nic sie nie zmienia - no chyba ze trzeba poczekac z 5 minut aler nigdy tak dlugo nie obserwowalem

Clear for take off!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
... np. mialem auto, ale za bardzo wieje akurat wiec ja zmniejszam obroty az sie wylaczy system nawiewu tak ze gasnie wyswietlacz, ale jak wlacze auto to mi sie odpala z najmniejszymi obrotami i nic sie nie zmienia - no chyba ze trzeba poczekac z 5 minut aler nigdy tak dlugo nie obserwowalem

Jest tak jak piszesz.

Jeśli miałeś włączoną funkcję "auto" ale zmniejszyłeś obroty tak że wyświetlacz się wyłączył, to po ponownym odpaleniu silnika dmuchawa się włączy na minimum. I obroty nie będą się zwiększać ponieważ funkcja "auto" nadal jest wyłączona. Jak ją włączysz to obroty urosną...

Ja zmniejszam obroty niezmiernie rzadko. Raczej podnoszę temperaturę i wtedy obroty spadają...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

fajnei ok, ale jak powrocic do auto bez wylaczania silnika/ jak zresetowac funkcje auto podczas jazdy?

dzieki, pozdro

Clear for take off!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
fajnei ok, ale jak powrocic do auto bez wylaczania silnika
Wcisnąć przycisk "auto".

jak zresetowac funkcje auto podczas jazdy?
Co znaczy zresetować? Można ją włączyć albo wyłączyć. Włączamy przyciskiem "auto", a wyłączamy zmieniając manualnie siłę bądź kierunek nadmuchu...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
w mojej bercie po sprawdzeniu szczelności i uzupełnieniu klimy temp wylotu pow.ok 2,5 stopnia. zmierzona termometrem elektronicznym, przy czym był on włożony w nawiew na centralnej konsoli ok 5 cm do środka.
Opublikowano

@bastek - sorki popierdzielilo mi sie, oczywiscie masz racje najprostszym sposobem powrocenia do funkcji auto jest ... wlaczenie przycisku auto :modlitwa:

na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle ze po prostu u mnie komp po wylaczeniu klimy przez zmniejszenie obrotow wiatraka np z polowy do zera i ponownym wlaczeniu auto bez zmiany zadanej temp. on ustawial mi na minimalne obroty nawiewu. ale wystarczy zmienic temp na pare stopni mniej i rzeczywiscie automat dziala. co wiecej zauwazylem ze przejscie z auto na konkretny nawiew sila nawiewu nadal jest sterowana automatyczie.

jeszcze raz dzieki i sorki za marudzenie.

Clear for take off!
Opublikowano

Witam,

a wiec jak swieci sie tylko "auto" to tez automatycznie ustawiane jest, ktore wyloty beda otwarte?

Zauwazylem u siebie, ze jak wlacze klime to zimne powietrze leci tylko ze srodkowych wylotow. Dopiero jak dodatkowo wlacze pozostale wyloty to i z nich wylatuje zimne powietrze. Jest to normalne?

Opublikowano
Witam,

a wiec jak swieci sie tylko "auto" to tez automatycznie ustawiane jest, ktore wyloty beda otwarte?

Zauwazylem u siebie, ze jak wlacze klime to zimne powietrze leci tylko ze srodkowych wylotow. Dopiero jak dodatkowo wlacze pozostale wyloty to i z nich wylatuje zimne powietrze. Jest to normalne?

TAK

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
Jest to odpowiedz na obydwa pytania? Jesli tak to czemu bez klimy reguluje na rozne wyloty a przy klimie tylko srodek?