Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem sobie czujnik temperatury plynu i zadowolony przystapilem do wymiany.Wykrecilem stary /gimnastyki nigdy nie jest za duzo :D /wkrecilem zmiennik odpalilem i cieknie.

Ponownie rozbebeszylem kolektor zaczalem dokrecac delikatnie i sie rozlecial :shock: Za zamiennik wloski zaplacilem 29pln u FOTY oryginal na narbutta 72pln/Juz zamowilem/.Czyli teraz ta impreza bedzie mnie kosztowala 101 pln .Ja mam nauczke dlatego uprzedzam innych.Chcialem tylko jeszcze dodac.ze moj tykajacy i pokazujacy bzdury wskaznik na ten moment kiedy pracowal silnik na nowym czujniku pokazywal prawidlowo.

pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo dobrze ze o tym piszesz - mam nadzieje ze innym "oszczednym"

otworzy to nieco oczy.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

No wlaśnie, ale ja mam nieco inny problem, mianowicie do "oszczędnych" raczej nie naleze, bo troche jeżdze i nie chce sie narażac na niespodzianki. Tak sie stalo ze Becia dostala kamieniem w oko i musze wymienic conajmniej jedna lampe, a że jedna to jakoś nie tak, bo będzie teraz różnica, więc wymieniam wszystkie. I teraz do rzeczy, mam wątpliwości, czy kupic takie z ringami typu "ANGEL EYES", za 1350zl/kpl, czy oryginałe HELLA 760zl/kpl...

Niby ringi cool wyglad, ale jak bedzie w praktyce mam wątpliwości, a oryginal... :doh:

Opublikowano

Z tymi zamiennikami i traceniem, to niekoniecznie tak jest. Dam przykład.

W moim poprzednim pojeżdzie (R. Safrane) regularnie "leciały" łączniki stabilizatora (jak praktycznie we wszystkich samochodach na polskich drogach ...) - oryginał co 30 tys km (co potwierdził też ASO, ze dokładnie co tyle one padają) - miałem takie dwa i tak "poleciały" (cena oryginału to ok. 200-250zł.), potem kupiłem jakiś zamiennik za 120zł. i przejechał ok. 50-60 tys., potem jeszcze kupowałem różne zamienniki chyba ze 2-3 razy (bo są dwa takie łączniki w samochodzie ;) ) po ok. 80-120zł. i zawsze wytrzymywały ok. 50-60 tys. Wniosek : podróby były 2x trwalsze i 2-3 razy tańsze. Ale to jest raczej wyjątek :mrgreen: - ogólnie podróby raczej są gorsze ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Zaraz po sprowadzeniu samochodu zmieniłem jeden łącznik stabilizatora, nie szczędziłem pieniędzy i zakupiłem produkt firmy LEMFORDER której elementy idą na tzw. "pierwszy montaż" do BMW, niestety po tygodniu się wybił, następnie założyłem jakiegoś "włocha" za 20 PLN i jeżdżę już 6-ty miesiąc bez problemu. Niestety nie da się jednoznacznie określić czy podróby są lepsze czy gorsze.

Pozdrawiam

Gomes