Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie.

trafiły mi się opony nowe o ok 30% taniej. jedynym ich mankamentem jest to ze sa z poczatku 2007 roku

myslicie jednak ze warto:)

pewnie pojezdze na niz ze 3 sezony, wiec chyba nie powinno byc problemow :lol:

brac or not.

przyznam ze normalnie za komplet wynioslyby mnie ponad 2 tys a tutaj troche ponad 1500zł

wiec chyba nie ma co sie zastanawiać, nieprawdaż??

Pozdrawiam

Opublikowano

pewnie ze nie jegurt, ale nie powiesz ze nawet 5 letnie nie traca swoich wlasnosci

znaczy nie one ale np "guma" z jakiej jest wykonana :)

Opublikowano

No dobra, guma parcieje i sie kruszy, ale to w zetknieciu z woda, i podawane przeciążeniom słońcu itd. Gdzies tam czytałem ze mieszanka zachowuje swoje wlasciwosci do 10 lat. Wiec nie ma kloptu, wyjete z magazynu spokojnie mozesz na nich jezdzic az sie nie zetrze bierznik albo nie sparcieją .

No a jaka jest roznica miedzy opona 5 letnia a nowa? uzywana w odpowiedni sposób, stosowana zgodnie z przeznaczeniem rózni sie chyba wyłacznie lekko estetycznie no i wysokoscia bierznika ewentualnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu ktoś coś mądrego powiedział :cool2:

Niestety na przeróżnych forach jest mnóstwo "fachowców" powtarzających brednie, że 2-3 letnia opona to śmieć i że od razu powinna być przeceniona o nie-wiadomo-ile-ale-na-pewno-dużo...